Använd AirPlay för att spela filmer och musik trådlöst bland Apple TV, datorer och iDevices

Med Apple AirPlay-teknik kan du strömma media trådlöst mellan datorn, Apple TV, iPad, iPhone och iPod touch. Så här ställer du in det och gör det mesta av AirPlay i ditt hemnätverk.

AirPlay-funktionen kan användas mellan Apple TV, iPad, iPod touch (2: a generationen eller högre) och iPhone 3G eller högre. För bästa resultat, se till att du har uppdaterat din iDevice till iOS 5.

Här använder jag iTunes på ett Windows 7-system. Allt är på samma hemnätverk.

Konfigurera hemdelning

Öppna iTunes och gå till Avancerat >> Slå på hemdelning .

Ange i ditt Apple-ID och lösenord. Klicka på Skapa hemdel.

Home Sharing är nu aktiverat på din dator. Klicka på Klar.

Stream media från dator till Apple TV

Slå på din Apple TV. På huvudmenyn väljer du Datorer >> Aktivera hemdelning .

Installationsskärmen för hemdelning visas. Ange i ditt Apple-ID och lösenord och klicka på Skicka.

Välj sedan om du vill använda Apple ID du just angett för att köpa innehåll och hyr filmer från iTunes. Jag har valt Ja.

Home Sharing är nu aktiverat på din Apple TV.

Tillbaka i huvudmenyn, bläddra över till Datorer och du kommer att se ditt iTunes-bibliotek från din dator. Om datorn inte är upptagen, starta om iTunes och / eller Apple TV för att få en anslutning.

Du kan bläddra igenom ditt innehåll via menyn ovan. Eller välj din dator och borra ner till specifika filmer, musik, podcaster och mer.

Här är ett exempel på att titta på TV-program. Det låter dig välja utställningar efter datum, visningsnamn och obesvarade.

Ett annat sätt att strömma till din Apple TV är direkt från iTunes. När du tittar på en video klickar du på AirPlay-ikonen i nedre vänstra hörnet och väljer Apple TV.

Medan videoklippet streamas till din Apple TV ser du följande skärm i iTunes.

Här är ett exempel på att strömma musik till Apple TV via iTunes på en dator.

Stream media från en iDevice till Apple TV

Du kan strömma videor, musik och bilder från din iPad, iPhone eller iPod touch till Apple TV också. Dra upp en video, tryck på AirPlay-ikonen och välj Apple TV.

Liksom med iTunes ser du den här skärmen medan video spelas på Apple TV.

På iPhone eller iPad börjar du spela en video genom att klicka på AirPlay-ikonen. Välj sedan Apple TV för att titta på videon på din HDTV.

AirPlay Mirroring

En annan fantastisk funktion är AirPlay Mirroring. Detta låter dig visa din skärm på din iPad 2 eller iPhone 4S på en HDTV. Detta är en utmärkt funktion för att ge presentationer eller spel.

För att aktivera spegling dubbelklickar du på knappen Hem. Bläddra sedan längst ner till höger. Du kommer se AirPlay-ikonen. Peka på det och sätt på Spegling.

Du får se statusfältet på toppen är blått, så att du vet att det är i spegeläget.

Ett försök att använda Apples AirPlay-teknik är att det inte tillåter streaming från en Mac eller PC till en mobil iDevice. Det välbekanta ordstävet "det finns en app för det" är sant för detta också. Prova Air Video eller StreamToMe. Båda programmen säljs för 2, 99 USD.

Om du vill ha ett gratis alternativ, kan du prova Air Video Free. Det begränsar antalet objekt som visas i varje mapp. Men det är en bra början att försöka innan du köper.

Om du tittar på mycket innehåll på Apple TV, vill du definitivt kolla Apple Remote-appen på din iPad, iPhone eller iPod touch.