Uppdatera din Roku 2 till det nya omformade gränssnittet

Du kanske inte har sett det än, men din Roku kanske har fått en ansiktslyftning. Om du har en Roku 2 (XS eller XD), Roku HD eller Roku LT, började företaget rulla ut det nya användargränssnittet till set top boxen den senaste månaden. Det nya gränssnittet är redan med i den nyligen släppta Roku 3. Om du har en kvalificerad Roku-box, här är en titt på att uppdatera den och hur du navigerar.

Uppdatera Roku till nytt användargränssnitt

Här använder jag bilder från min Roku 2 XS, men gränssnittet är detsamma på alla enheter. Om du inte ser det nya gränssnittet ännu, gå till Roku Player Settings> Programuppdatering .

Efter uppdateringen ser du ett nytt uppdaterat gränssnitt som är mycket lättare att navigera än den föregående. I stället för att bläddra diagonalt genom långa listor av kanaler, är de nu listade i vertikala kolumner om tre. Menyn till vänster gör att du lättare kan komma till Mina kanaler, Kanal Butik, Sök och Inställningar.

Den mest anmärkningsvärda förbättringen är funktionen Sök. Nu kan du skriva in en titel, regissör, ​​skådespelare eller specifik kanal och Roku söker över flera kanaler för att hitta vad du vill ha.

Sökresultaten visar vad du letar efter och vilken kanal den är på. Det här är mycket lättare än att behöva gissa och ta reda på vilken strömmande tjänst som du vill titta på.

Det finns också nya teman du kan växla mellan, vilket är ett bestämt plus. Detta är en långvarig UI-uppdatering som Roku 3 levereras med som standard. Om du fortfarande rockar Roku 2, är det här en fin uppdatering som gör att din låda ses som ny. En sak att notera är dock att de flesta kanalerna fortfarande arbetar på samma sätt. Så förvänta dig inte en helt ny upplevelse hela vägen.