Tips för att vara säker på offentliga Wi-Fi-hotspots

Alla älskar gratis Wi-Fi innan du ansluter till ett öppet trådlöst nätverk, men du bör vidta nödvändiga åtgärder för att skydda din personliga information. Jag kommer ihåg att resa till New York för första gången, hotellet jag bodde på hade en dålig Wi-Fi-anslutning. Lyckligtvis fanns det gratis trådlösa nätverk tillgängliga. Lite visste jag att jag kunde ha äventyrat mina personuppgifter som ansluter till dessa nätverk. Om du planerar att ansluta till en offentlig hotspot, här är några saker du kan göra för att vara säker.

Låt oss börja med någonting alla ska använda. Om du vill ha den bästa säkerheten när du använder ett offentligt hotspot, använd ett Virtual Private Network (VPN). En VPN ger en säker anslutning till det offentliga Internetet, skyddar din integritet genom att gömma din IP-adress och kommunikation. Typiskt används av företagsanvändare kan det hända att det kan vara en skrämmande strävan, men det finns lättanvända VPN-tjänster från tredje part. Vi rekommenderar den betalda VPN-tjänsten från privat Internetåtkomst som är tillgänglig för $ 3, 33 per månad. Privat Internet Access erbjuder också appar till din iPhone eller Android-telefon.

Videon nedan ger dig en kort förklaring om en VPN hjälper till att skydda din säkerhet online:

">

Om du är på en budget eller inte använder offentlig Wi-Fi ofta, kanske du vill prova Hotspot Shields gratis VPN. Använd bara detta i en nypa men sedan dess annonsbaserade och inte förvänta dig bra prestanda heller, det är ganska långsamt om du inte betalar för den annonsfria premiumversionen.

Ansluta till offentliga Wi-Fi-nätverk säkert

Om du ansluter till ett oskyddat trådlöst nätverk finns det andra saker du kan göra för att skydda din personliga information.

1. Undvik nätbank och andra transaktioner som kan kräva kreditkortsinformation. Ibland kanske du vill hantera din ekonomi medan du är på vägen, men detta kan vara ett säkert sätt att kompromissa med din personliga information. Skadlig programvara som nyckelloggers kan använda sådana händelser som ett tillfälle att smyga in i datorn och skörda ditt konto och lösenord.

2. Använd ett gästkonto när du ansluter till offentliga nätverk. Windows 8 och äldre versioner av Windows inkluderar ett gästkonto som du enkelt kan aktivera med användarkonton som finns i Kontrollpanelen.

På Windows 10-enheter kan du enkelt konfigurera en och använda den som ditt normala konto när du reser. När du loggar ut sparas ingen personlig information. Tryck på Windows-tangenten + R och skriv: kontrollera användarpasswords2 och tryck sedan på Enter. Klick

Klicka på Lägg till och klicka sedan på Logga in utan ett Microsoft-konto och klicka sedan på Lokalt . Skapa ett användarnamn och lösenord, välj sedan kontot och klicka sedan på Egenskaper och klicka sedan på fliken Gruppmedlemskap . Välj listrutan Övriga, klicka sedan på Gäst och klicka sedan på Apply sedan OK .

3. Aktivera tvåfaktorsautentisering. Detta ger ett extra lager av säkerhet, inte bara på Wi-Fi men var som helst du använder webben. För anvisningar om hur du ställer in det, läs: Tvåfaktorautentiseringshandbok för att säkra ditt onlineliv.

4. Aktivera BitLocker Drive Encryption om din version av Windows stöder den. Användning av kryptering hjälper till att hålla dina filer och kommunikationer säkra.

5. Se till att ditt operativsystem och andra säkerhetsverktyg som Antivirus och AntiSpyware alltid är aktuella. Gå till Start> Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update> Sök efter uppdateringar i Windows 10.

6. Brandväggen, i moderna versioner av Windows, är aktiverad som standard. Ibland kan brandväggen vara avstängd som tar bort ett kritiskt skyddslag. För att säkerställa att Windows-brandväggen fungerar, klicka på Start och skriv sedan: Windows-brandväggen och tryck sedan på Enter på tangentbordet. Klicka på Slå på Windows Firewall på eller av .

Fler tips för att vara säker på Wi-Fi

Det finns sätt att hackare kan spyta legitima och starkt trafikerade webbplatser. När du tror att du köper ett objekt från amazon.com är det faktiskt en falsk webbplats gjord för att se ut som amazon.com.

Om du behöver göra e-post, kan du ställa in ett aliaskonto separat från ditt huvudsakliga e-postmeddelande. När du är klar med kontot kan du kasta bort det eller behålla det bara för sådana aktiviteter. Metoderna för att konfigurera aliaskonton kan variera mellan olika tjänster. För Gmail, klicka här, för Yahoo! gå här, för Outlook.com klicka här och iCloud här.

Du bör också läsa vår artikel om hur du skapar ett alias-konto i Outlook.com.

Se upp för det gratis token Wi-Fi-nätverket, det kan vara en fälla. Om de flesta nätverk i din närhet är säkrade men ett nätverk råkar vara det enda som är öppet och gratis, är det nog en honeypot som väntar på att stjäla din information. Undvika det.

Stäng av trådlöst när du inte använder det. Detta kan vara ett stort misstag när du ansluter till offentliga trådlösa nätverk eftersom du kan lämna datorn öppen för en eventuell attack. Stänger av trådlöst när du inte längre surfar, håller enheten säker genom att inte ge ett enkelt sätt att komma in så småningom, eftersom personer som försöker infiltrera enheten är ihållande.

Se till att de webbplatser du besöker har lämpliga säkerhetsprotokoll. Leta efter Säker Hypertext Transfer Protocol eller HTTPS i webbläsarens adressfält. Faktum är att en viktig webbläsarutvidgning vi rekommenderar är HTTPS Överallt. Denna förlängning garanterar att du har en säker anslutning när du besöker vanliga webbplatser som Google, eBay, Amazon och andra. Den är tillgänglig för både Chrome och Firefox på Windows, Mac, Linux och Android. Den är utvecklad av Electronic Frontier Foundation (EFF) och du kan ladda ner den här.

För andra kvalitetsutökningar som ska användas för att hålla Google Chrome säkra, läs: Chrome Extensions för att hålla din webbläsning säker.

Medan de ovanstående tipsen hjälper till med säkerhet, upprepar det att du inte bör göra några banker eller köpa varor när du är ansluten till ett offentligt Wi-Fi-hotspot.

Dessa dagar är det mycket svårare att hitta gratis offentliga trådlösa nätverk eftersom användare nu säkrar dem för att förhindra främlingar att använda upp sin bandbredd. Vissa städer börjar erbjuda gratis offentlig Wi-Fi, men de kan vara försvagade om många användare är anslutna. Ett alternativ du kan undersöka är Microsofts nya Wi-Fi-tjänst. Det låter dig ansluta till godkända och säkra trådlösa nätverk på hotell, flygplatser och konferenscenter. Tjänsten kräver inköp men är garanterad att vara betrodd. Du kan inte slå det i tider som dessa.