Skype är ett måste ha IM och VoIP App

Om du är en datorkörd eller ny datoranvändare måste du ha hört talas om Skype. Skype är en användbar VOIP-applikation som tillåter användare att ringa över Internet. Med Skype kan du till och med ringa till alla telefonnummer över hela världen. Men för det måste du köpa Skype-krediter.

För att komma igång ladda ner Skype för ditt operativsystem från kontorswebbplatsen och kör installationsprogrammet. En sak att notera är att du frågar om du vill installera Skype Click to Call addon eller inte. Med Skype Klicka för att ringa kan användare ringa nummer som finns på webbplatser direkt från deras webbläsare. Om du inte vill installera, avmarkerar du det här alternativet och följer instruktionerna på skärmen.

Skype har ett rent och användarvänligt gränssnitt som visar kontakter i sidofältet med personliga chattar på andra sidan.

En praktisk funktion i den senaste versionen av Skype är att du kan ansluta och hantera ditt Facebook-konto också. Klicka på Facebook-logotypen i vänster sidofält och klicka på Anslut med Facebook-knappen och logga in med dina uppgifter.

Det kommer att be dig att ge tillgång till ansökan för att komma åt din tidslinje och annan information. Klicka på Tillåt-knappen.

Du kan uppdatera din status, kolla inlägg på Facebook, kommentera din väns inlägg och mer.

Du kan till och med chatta med online Facebook-vänner. Om du vill koppla bort ditt Facebook-konto från Skype, klicka på inställningsikonen och koppla bort ditt Facebook-konto.

Skype är också tillgängligt på alla populära mobilsystem, inklusive iOS, Android, WP7 och Symbian.

Ladda ner Skype från den officiella hemsidan eller det är också tillgängligt att installera med vår favoritfria tjänst Ninite- under avsnittet Dokument.