Uppdatering: Google låter dig behålla ditt gamla Google Voice-nummer

Goda nyheter, alla! Om du skickade ditt nummer till Google Voice eller integrerat ditt Sprint-konto med Google Voice, får du behålla ditt gamla telefonnummer trots allt. Tidigare hade Google Voice-användare ett enda nummer associerat med sina Google Voice-konton. Anslutning av Google Voice tillsammans med din faktiska telefon innebar ett svagt komplicerat system för vidarebefordringsregler. Det är fram till början av året när Google Voice utarbetade de ovan nämnda metoderna för att konsolidera din Google Voice / mobil / fast telefon i ett enda nummer. Först när du skickade ditt nummer eller integrerat Google Voice med Sprint försvinner ditt gamla dedikerade Google Voice-nummer efter 90 dagar. Men nu har Google meddelat att du har möjlighet att behålla det för alltid. Så här fungerar det:

Så här håller du ditt gamla Google Voice-nummer

När du har skickat ditt primära nummer till Google Voice märker du att ditt gamla Google Voice-nummer fortfarande visas när du går in i Röstinställningar ( Klicka på Gear i övre högra hörnet ).

I 90 dagar skickas meddelanden och samtal till det numret automatiskt till ditt nya primära Google Voice-nummer.

Nu ser du en liten länk bredvid ditt gamla nummer som läser: " gör permanent ." Klicka på det och du får möjlighet att hålla det för alltid för lågt, lågt pris på $ 20. Det vill säga $ 20 utöver vad du kanske redan har betalat för att porta ditt nummer till Google Voice i första hand för totalt $ 40.

Vad händer efter det? Nu vidarekopplas samtal till ditt gamla Google Voice-nummer till ditt primära nummer. Samma för meddelanden. Men i ditt utgående samtal visas ditt primära nummer i uppringnings-ID. Om du ville ha något annat beteende än det, då borde du inte ha portat ditt nummer i första hand.

Om du bestämmer dig för att inte behålla ditt gamla Google Voice-nummer, inte stor. Det kommer att fungera i 90 dagar, och därefter skickar Google dig en lista över kontakter som fortfarande använder ditt gamla nummer så att du kan uppdatera dem.

Ännu ett annat grovt steg mot Google världsdominans - för bättre eller sämre. Som en ivrig Google Voice-användare anser jag att det här är en positiv utveckling, även om jag inte personligen har portat mitt nummer. Men för nästa generations mobiltelefonanvändare är det trevligt att veta att Google Voice växlar upp för att vara mer än en tilläggstjänst. Precis som Gmail har ersatt många privata och professionella primära e-postadresser, ser det ut som att Google Voice kan vara den nya standarden för den tekniskt kunniga publiken.

Fullständig information: Den andra skärmdumpen är faktiskt doktrerad för illustrativa ändamål - som jag nämnde har jag inte portat mitt nummer. Din faktiska Google Voice-inställningsskärm kan se annorlunda ut.