Facebook är den grovaste webbplatsen och söktermen 2010

Facebook har överträffat Google under 2010 när det gäller sidvisningar, liksom det mest sökta året, säger en rapport från internetanalysföretaget Experian Hitwise.

Enligt rapporten var Facebook den mest besökta webbplatsen 2010, som står för 8, 93% av alla besök i USA (det är för tiden mellan januari och november 2010, men det är svårt att föreställa sig att decemberdata skulle kunna ändra saker för mycket). Facebook följdes av Google.com med 7, 19% och Yahoo Mail - 3, 52%.

Yahoo var fjärde, med 3, 30% och YouTube var femte - 2, 65%.

Kan det innebära att människor har slutat söka efter information och vill bara leta efter andras semesterbilder? :) Kan vara…

Särskilt sedan samma rapport visar att den mest sökta termen 2010 var "facebook" (2, 11% av alla sökningar), följt av "facebook-inloggning" och "youtube". Men det är inte allt. Fyra variationer av sökandet efter Facebook var i topp 10 (bortsett från "facebook" och "facebook login" finns det också "facebook.com" och "www.facebook.com").

Och eftersom Facebook spelar en så stor roll i internetets historia idag, varför inte prova en webbläsare som hjälper dig att utnyttja det bättre?