Google lägger till Google-kort i Microsoft-liknande fåglar

Tidigare omfattade vi Bings 3D Maps-funktion och Bings virtuella jord som var mycket lik Google Earth. Vi kan noga kalla det Google Earth i en webbläsare.

Nu har Google Maps en funktion som nästan är en blatant kopia av Bing Maps 'Birds Eye View. Jag antar att jag inte kan skylla dem det var bara en fråga om tid innan Google lade till tekniken till sin kända Map-webbplats.

Google bestämde sig för att bli jämn med Microsoft och den här fredagen meddelade de att den nya Google Maps-funktionen skulle släppas - 45-graders utsikt över huvudet. Den här funktionen började som en experimentell funktion som Google började utvecklas hela vägen tillbaka i december 2009. Funktionen är för närvarande öppen för allmänheten, men endast tillgänglig i delar av Kalifornien, södra Afrika och Europa. Google säger att de kommer att expandera sin täckning under de kommande månaderna och hoppas att detta kommer att bli ett bra komplement till Google Maps.

Håll ögonen på Google Maps-verktygsfältet / Alternativ för antennknappen för att visas eftersom det här kommer att berätta att den nya vyn är tillgänglig på din karta.