Unlistmy.info visar dig hur man väljer bort från sökmotoroptimering

Intellius.com, Acxiom.com., MyLife.com, BeenVerified.com, Peekyou.com. USSearch.com, DOBSearch.com, Spoke.com, PrivateEye.com, Whitepages.com, Radaris.com-vad har alla dessa webbplatser gemensamt? Du. De har dig. Det vill säga din personliga information, inklusive var du bor, ditt telefonnummer, ditt födelsedatum, din relationsstatus, dina gillar och ogillar, dina familjeförhållanden och mer. Var får de det? De tar upp det från offentliga handlingar, till exempel fastighetsrekord, testamente och testamente och andra saker som du kan få av Internet eller från domstolar. Men de får också den från platser där du ger upp det fritt, till exempel Facebook och Twitter, marknadsundersökningar och andra tjänster, webbplatser, appar och produkter som skördar din information.

Som någon som tillbringat två år som arbetar för ett privat utredningsföretag kan jag bekräfta att det är ganska lätt att bygga en rimlig profil för en person utan att bryta lagen eller ha ett märke - ännu mer så nu att dina mest intima detaljer delas på sociala Nätverkssajter. Om jag var tvungen att jämföra informationen jag lärde mig om människor genom att läsa domstolshandlingarna från deras skilsmässafall jämfört med vad några av er folk lägger på dina Facebook-väggar, skulle jag vara svårt att säga vilken är mer avslöjande och / eller förödmjukande. Men på samma sätt kan jag säga att det ofta är informationen som visas i bakgrundskontroller kan vara död fel . Eftersom i slutet av dagen, gör robotar mycket av skörden och aggregering.

Så, låt oss säga en man som har samma för- och efternamn som du och ett liknande socialt säkerhetsnummer när du hamnar i kaos i en stad där du brukade gå till handelshögskolan. Om utredaren i ditt fall inte gör sin due diligence, kan det innebära att du är potentiell arbetsgivare eller hyresvärd kan ha några allvarligt spetsiga frågor till dig. Det är om de ger dig fördelen av tvivlet alls.

Det är därför som det är i ditt bästa intresse att ta kontroll över den information som dessa datalagrar ackumulerar och delar. Oavsett om det är en felaktigt inmatad skattepenga att du arbetade med IRS via telefon men aldrig blev bortkastad eller om det är ett administrativt fel som hängde dig som en dömd sexualdrivare, vill du vara säker på att den som gör en bakgrund checkar på dig får inte fel idé, vare sig det är regeringen, en arbetsgivare eller någon som bara är för nosy för sitt eget bästa.

Ange unlistmy.info. Unlistmy.info är en väldesignad webbplats skapad av Redditor cbiaz som guidar dig genom processen att välja ut de flesta av de värsta informationsmongrarna på webben. Webbplatsen sammanfogar några bra råd från en annan Redditor, LawyerCT, som arbetar för Abine, en online privatlivstart.

Unlistmy.info ger dig enkla instruktioner för 17 ( och räknar ) webbplatser som samlar, köper och säljer dina personuppgifter.

Sammantaget tycker jag att det är en bra sak, och säkert något som vi alla bör vara medvetna om. Det bästa läkemedlet är naturligtvis förebyggande. Var försiktig med vad du delar om dig själv och med vilken du delar den!

[Utmärkt bild av Mirta Rotondo ]