Använd filter för att enkelt organisera Gmail Inbox

Nyligen har mina DIGG-vänner varit mycket aktiva, vilket har resulterat i över 100 e-postmeddelanden om dagen i mitt Gmail-konto. Även om jag vill hålla reda på mina vänner och jag vill ha e-postmeddelandena, orsakar det Havoc (Inbox Sprawl) för att försöka hålla min inkorg ren. Goda nyheter är, Gmail har en lösning för den här typen av saker och idag ska jag visa dig hur du tar kontroll över din Gmail-inkorg med hjälp av Gmail-filter.

Gmail-filter är en funktion som är aktiverad på alla Gmail-konton, där du kan ställa in Regler för inkommande, utgående och aktuellt e-postmeddelande i ditt Gmail-konto. Alternativen är mycket enkla att använda men mycket robust! De låter dig göra nästan vad som helst med din email!

Idag ska jag installera en "Filter" eller "Rule" som tar alla e-postmeddelanden från DIGG, tillämpar en DIGG-etikett på dem och sedan arkiverar dem så att de aldrig träffar min inkorg. Den här inställningen ska lösa problemet jag nämnde ovan (DIGG Shout Sprawl i min inkorg).

Konfigurera Gmail-filter till etikett och arkivera e-post från DIGG

1. Öppna Gmail, Kontrollera radiobox på e-post, Klicka på Fler åtgärder, Nedrullnings pil, Klicka på Filter meddelanden som dessa

Obs! Du kan också starta filtreringsprocessen genom att klicka på Inställningar, Filter, Skapa ett nytt filter

2. Lägg till ytterligare filtrering efter behov och klicka på Nästa steg

3. Markera rutan för att hoppa över inkorgen och tillämpa etiketten . Klicka på Nedåtpil för Välj etikett och välj antingen en befintlig etikett eller klicka på Ny etikett för att skapa en ny. I mitt exempel skapade jag en ny etikett som heter Digg.

4. För att slutföra, klicka på Radiobox. Använd också filtret till XX-konversationer nedan (valfritt) och klicka sedan på Skapa filter

Helt klar!

I det här exemplet tilldelas en etikett med Digg automatiskt till alla nuvarande och framtida e-postmeddelanden från DIGG. Genom att tillbringa bara två minuter gjorde jag bara e-post från Digg lätt att hitta (väldigt organiserad), och jag minskade all min inkorgsprawl från Digg! Nämnde jag att detta är en stor tidsbesparare för mig eftersom jag inte längre behöver radera / märka alla dessa e-postmeddelanden manuellt?

Horray !!!

Fler frågor? Kommentarer? Skulle älska att höra från dig! Som alltid, vänligen skicka kommentarer nedan och frågor i vårt Groovy Community Forum.

Taggar: gmail, gmail-filter, hur-till, tidsbesparande, organisera-email