USA: s rättegångsdirektör stämmer för att blockera AT & T + T-Mobile Merger


För drygt 5 månader sedan meddelade AT & T offentligt sitt avtal med Deutsche Telekom för köp av T-Mobile USA på 39 miljarder dollar. Men trots deras planer kan det inte fungera .... Förhoppningsvis är du inte en T-Mobile-kund som väntar på en iPhone eftersom den amerikanska justitiedepartementet tidigare inledde denna vecka för att blockera sammanslagningen från att ta plats. Tyvärr är det inte första gången AT & T har gått mot DOJ så jag behöver nog inte berätta var mina pengar skulle ligga om jag var en spelande man ...

För fullständig täckning av justitieministeriets klagomål, kolla in den officiella pdf-kopia. Det är 21 sidor lång, så om du hellre bara checkar ut höjdpunkterna - vi har dem nedan.

"AT & T, med cirka 98, 6 miljoner anslutningar till mobila trådlösa enheter och T-Mobile, med cirka 33, 6 miljoner anslutningar, tjänar kunder över hela USA"

"Det sammanslagna företaget skulle ha cirka 132 miljoner anslutningar till mobila trådlösa enheter i USA, med mer än 72 miljarder dollar i intäkter från mobila trådlösa teletjänster."

"Under 2010 var intäkterna från försäljningen av mobila trådlösa teletjänster i USA cirka 160 miljarder dollar."

"Om inte detta förvärv kommer, kommer kunderna i mobila trådlösa teletjänster sannolikt att möta högre priser, mindre produktsortiment och innovation, och sämre kvalitetstjänster på grund av minskade incitament att investera än vad som existerar frånvarande fusionen."

"I AT7T: s intäkter från mobila trådlösa teletjänster uppgick till 53, 5 miljarder dollar och dess totala intäkter var över 124 miljarder dollar."

"Även om mindre leverantörer finns, skiljer de sig väsentligt från dessa fyra. Till exempel täcker inget av de mindre bärarens röstnät ännu en tredjedel av den amerikanska befolkningen, och den största av dessa mindre bärare har mindre än en tredjedel av antalet trådlösa anslutningar. "

"Big Four" - AT & T, T-Mobile, Verizon och Sprint - ger mer än 90 procent av serviceanslutningarna till mobila enheter i USA. "

Så vad tycker du? Kommer affären att gå igenom? Tror du att DOJ borde låta denna rida eller näve?