Felsöka Windows med en systemhälsounpport

Om du är Windows 7-system fungerar instabilt, och du är inte säker på var du ska börja, generera en systemhälsorapport. Den här fria funktionen ingår i Windows 7 och Vista.

Klicka på Start och skriv: perfmon / rapport i sökrutan och tryck sedan på Enter.

Alternativt kan du slå Windows-tangenten + R för att hämta dialogrutan Kör, skriv: perfmon / rapport och klicka på OK.

Detta lanserar Resurs- och prestandaskärmen. Det tar ungefär en minut när det samlar systemdata.

När det är klart får du en lista över systemets komponenter. Det ger dig data om varje komponent som CPU, hårddisk, minne och mer. Utöka bara varje kolumn för att kontrollera om det finns några problem.

Rapporten kör en fullständig uppsättning diagnostik på dina systemhårdvaror och programvarukomponenter. Och ge dig fel och varningar så att du kan gå in och fixa dem. Här är ett exempel på en drivrutin för en extern enhet som inte är korrekt installerad.

Om du behöver mer hjälp från en annan kollega eller teknisk expert, klicka på Arkiv >> Spara som att skicka dem rapporten i HTML-format. Det här fungerar bäst om det öppnas i Internet Explorer.

Att skapa en systemhälsorapport är ett bra ställe att börja när du felsöker ditt system. Rapporten är detaljerad och låter dig utreda problem som är komponentspecifika.

Om du letar efter ett extra felsökningsverktyg, försök Speccy. Det kommer att ge dig detaljerad information om dina hårdvaru- och mjukvarukomponenter också.

Redaktörsuppdatering: Det verkar att det finns en känd bugg med rapporteringen. Om din systemhälsounpport säger att du inte har ett antivirusprogram installerat, men du vet att du gör, följer du dessa steg.

Gå till följande Microsoft Knowledge Base-artikel för deras HotFix.

http://support.microsoft.com/kb/2482947/

Klicka för att be om snabbkorrigeringen. Microsoft skickar dig en zip-fil via e-post.

Extrahera den och kör Windows6.1-KB2482947-x86.msu och starta om systemet.

Tack till läsarna @Jack och @Johnny för att peka ut det här!