Twitters Fail Whale är en sardin jämförd med Diggs nya misslyckade Ox

I grundskolan hade vi ett datalaboratorium, men trots det offentliga skolsystemets bästa försök att lära oss programmering var det alltid roligare att spela Oregon Trail. Det bästa var att eftersom leken lärde oss några bra olemodiga amerikanska historier, tyckte våra lärare att det var ett helt groovigt win-win-scenario. De nya Digg-designern var inget undantag för detta, och de har tagit den nostalgiska Ox-vagnen från spåret till Diggs framsida.

Var det inspiration från Twitters trendiga fail whale? Tydligen har Twitters framgång trots sina många, många, många tekniska svårigheter lett till ett nytt höftfel 404-sida . Kom ihåg när vi pratade om den nya och kommande Digg? Det är levande, och här är den nya felfri oxen som följer med den nya designen.

Tyvärr är Ox-carten inte det enda som misslyckas Digg dessa dagar. Den nya Digg-dubblerade "V4" eller "version 4" har några allvarliga buggar, och Digg-användarbasen tar upp några stora problem med den.

För närvarande är en av de mest populära inläggen på Digg en skärmdump av en användarkommentar med titeln Kära Kevin Rose 2. Från skrivandet har inlämningen över 1480 Diggs, men det har ännu inte nått framsidan. Varför? Kanske Digg censurerar det från att nå framsidan. Oavsett, den användare som kommenterade noggrant skisserade nästan alla problem med den nya Digg och det är ganska uppenbart att många människor är överens.

Digg är för närvarande i en all-out upplopp. Många användare har lovat att byta till den rivaliserande webbplatsen Reddit.com, medan andra ständigt protesterar mot de nya ändringarna. Digg grundare, Kevin Rose, har gjort ett blogginlägg på sin personliga sida som svar på upproret men det verkar inte ens han kan lugna folk ner. Vid denna tidpunkt är det svårt att säga vilken Digg kommer att se ut i framtiden, eller till och med de närmaste dagarna ...

Tillbaka till spåret

Att gå med Diggs Oregon Trail-tema grooveDexter visade upp en snabb skärmdump av spelet, Digg v4 launch edition. Njut av!

Här är utdraget från den nu ökända posten Jordan117 om saker som är fel med den nya Digg.

Hur suger den nya Digg? Låt mig räkna vägarna:
Det kommande avsnittet är borta, vilket kräver att "webbplatser" av webbplatser och användare ska se obefintlig innehåll.
Mainstream-medier och strömanvändare har fått ännu mer ström över frontsidan än vanliga användare, vilket är motsatsen till vad som behövdes hända.
Standard hemsida är nu detta "My News" sopor och kan inte ändras.
Alla dina favoriter har tagits bort.
Kommentarer från dig och dina vänner förhindrar automatiskt huvuddiskussionen.
Den gula / gröna belysningen av dina och dina kompisar kommentarer är borta.
Du kan inte se alla kommentarer på en gång. Om det finns hundratals kan du inte se dem alla, period.
Kommentarfältet är tre linjer höga, kan inte resizable och skriver ut ljusblå text på vitt.
Länkar till kommentarer pekar på fel sätt, och använd längre, mer förvirrande webbadresser.
Tidstämplar har tagits bort från huvudsidan och alla sökresultat.
Begravningsknappen är borta.
Rapportknappen är borta.
Historiska inlägg, som Obama-segerns tråd, det ursprungliga iPhone-meddelandet, HD-DVD-nyckelskandalen, etc. har fått sina digg-räkningar återställda och deras kommentarer sektioner manglade.
Färgschemat har ändrats, och stöttar webbplatsens karakteristiska blå / gul / grön navigationsfält för nästan rent vit.
Ikoniska tummen upp / ner har ersatts med generiska pilar.
Bläddra i användarens kommentarhistorik, inklusive din egen, är frustrerande svårt.
Alla användarnamn är nu småfall (förutom min, och bara för att jag kontaktade support om det).
RSS-flödena fungerar inte längre.
Alla verktyg från tredje part som använde det gamla Digg-API är nu brutna.
De filtrerar de nya, nya Digg-inläggen
Känn dig fri att lägga till din egen och repost.