Tweet.io Review: Twitter Foto, video, ljud och dokumentdelning

Tanken bakom Tweet.io är att det är så enkelt att det inte ens behöver en förklaring. Besök Tweet.io och du får se vad jag menar. De enda instruktionerna du får är "tweet it out" och en knapp för att logga in med Twitter . Självklart, om du redan är bekant med Drop.io-det mycket groovy fildelnings- och samarbetsverktyget som vi har granskat tidigare - då borde du redan veta vad Tweet.io ( uttalad tweet-ee-oh) går att vara om.

Det är en plattform som låter dig ladda upp bilder, video, ljud, dokument och mer för snabb och enkel delning via Twitter. Precis som med Drop.io får du en unik, delbar URL samt en inbäddningskod för varje fil du laddar upp och delar. Och eftersom Tweet.io länkar till ditt Twitter-konto matas alla dina andelar och kommentarer direkt in i Twitter. Kolla in skärmdumparna nedan för att se den i åtgärd.

Som jag nämnde är Tweet.io hemsidan mycket barebones. Det finns ingen hjälp, ingen FAQ, nej "Om oss" och tack och lov, ingen registrering krävs. Bara Klicka Logga in med Twitter för att godkänna Tweet.io för att ansluta till ditt Twitter-konto och du är redo att rulla. ( Åh, du kan också klicka på ikonerna på förstasidan för att se nyligen uppladdade media, men jag rekommenderar verkligen det inte. Det här innehållet går direkt direkt, vilket betyder att det är helt ofiltat och omodernt. Så om du inte vill för att se några väldigt otäcka nakna människor som gör väldigt otäcka saker för andra otäcka, nakna människor, raderar bara bort det uppladdade innehållet från samhället.) ( Uppdatering : Länken till användaruppladdad innehåll har sedan tagits bort från huvudsidan. )

Du kommer att få standardvarningen från Twitter och om du inte är inloggad redan blir du uppmanad att ange ditt användarnamn och lösenord. Klicka på Tillåt för att fortsätta.

Efter att ha godkänt Tweet.io kommer du till din Tweet.io-profil, som igen är helt barebones.

Medieuppladdningsformuläret är avsett att vara självförklarande, men det är inte riktigt. Kanske är det bara för tidigt på morgonen för mig, men jag hade ingen aning om vad Url- fältet var för först. Det visar sig att du kan lägga till filer i ditt Tweet.io-konto antingen genom att ladda upp dem från din dator eller genom att kopiera och klistra in en webbadress från webben. Så om du laddar upp en fil fyller du inte ur formuläret. Om du länkar en bild från webben med Url- fältet, ladda inte upp en fil. Texten som du anger i fältet Anmärkning kommer att tweeted tillsammans med en länk till filen efter att du laddat upp och kommer att fungera som en beskrivning.

När du har laddat upp det blir det automatiskt tweeted. Det är konstigt att det inte alltid lägger till ett mellanslag efter din anteckning och webbadressen. Med det nya Twitter-gränssnittet orsakar det att det inte är klickbart, men med TweetDeck och andra klienter är det bra. Bara något att tänka på - du kanske vill lägga till ett mellanslag i slutet av din anteckning tills det här problemet blir rengjort.

När användare klickar på din länk kommer de att hämtas till filen i Tweet.io, där de kan visa den eller spela den i den inbäddade spelaren. Det finns också en kommentarfält-kommentarer är båda tweeted som @ svar och bifogas filens sida. Du kan också se hur många visningar ditt objekt har fått.

Tillbaka på din Twitter.io profilsida kan du se en sammanfattning av alla dina uppladdade filer. Efter din första uppladdning får du också ett mobilinmatnings-e-postmeddelande . Det här låter dig skicka e-post till bilagorna till ditt Twitter.io-konto. När du gör det kommer de automatiskt att laddas upp och skickas till Twitter. Det är emellertid en allvarlig fråga med det här. E-postmeddelandet är inte på något sätt unikt. Det är bara ditt Twitter-användarnamn @ tweet.io. Det finns inte heller någon typ av godkännandehållande för mobila uppladdningar. Det betyder att alla som vet att du har ett Tweet.io-konto och har ditt Twitter-handtag kan ladda upp skräp till din Tweet.io och tweet det. Det är typ av un-groovy.

Jag gav det en virvel med alla mediatyper jag kunde tänka på och allting fungerar ganska bra. Du kan ladda upp bilder, videor, ljud, dokument, textdokument och praktiskt taget allt annat och det kommer att vara värd och redo att dela och ladda ner. Du kan även bädda in den från Tweet.io, om du vill. Här är ett exempel från min testvideo med hjälp av den inbäddade kod som Tweet.io ger dig:

Upptäck Enkel, Privat delning på Drop.io

Oj, bara skojar-ser ut som inbäddat fungerar inte riktigt med några WordPress-installationer än. Hmm ... Om det bara fanns någon form av hjälp eller support sida för att få detta räknat ut ...

Slutsats

Så det är Tweet.io i ett nötskal. Och trots hur händerna ner groovy Drop.io är jag rädd för att jag verkligen inte kan rekommendera Tweet.io vid denna tidpunkt, särskilt när andra Twitter-mediadelningstjänster, som Twitrpix, yfrog och TweetPhoto existerar. Det här är vad jag verkligen inte tycker om Tweet.io hittills:

  • Extremt exploaterbar mobil inmatnings-e-post.
  • Inte lika intuitivt som gränssnittet för barebenet strävar efter att vara. Kanske en FAQ eller ett par hjälptexter skulle ha varit trevligt.
  • Kommentera är lite wonky-det ber dig att logga in med Twitter för att lämna en kommentar, men när du gör det tar det dig bara till din egen Tweet.io sida, istället för att skriva en kommentar. Typ av clunky.
  • Delbar länk är ganska lång. Du skulle antagligen behöva förkorta det med is.gd eller bit.ly ändå.
  • Kraftig kornig amatör smut laddad upp av andra Tweet.io användare brann ut mina retinas utan varning. (" Kommer inte någon att tänka på barnen !! ??")

Det är mitt första intryck. Massor av kinks att träna innan jag känner mig bekväm med att använda denna tjänst regelbundet. Det känns mer som en beta just nu. Men jag skulle fortfarande vara intresserad av att se detta efter några förbättringar har gjorts. Men till dess gör jag följande: