iOS 8 Tips: Snabba upp din erfarenhet på äldre enheter

Apples iOS 8 mobil OS har många coola nya funktioner och om du inte har uppdaterat än, kanske du vill - även om du har en äldre enhet som en iPhone 4S eller iPad 2. Som standard körs iOS 8 ganska långsamt på dessa enheter på grund av äldre maskinvara och mängden resurser som iOS behöver köra optimalt.

Här är några tips som gör att IOS 8 kan köras snabbare - även på en glänsande ny iPhone 6, men du behöver nog inte använda dem.

Inaktivera Spotlight Search

Medan Spotlight Search är en av nicheerna i IOS, indexeras det hela tiden många filer, appar och annat systembrett innehåll i bakgrunden. Spotlight arbetar mycket med att samla data från internetkällor också. Webbplatser som Wikipedia, Podcasts, Mail, Påminnelser och mer. Återigen är det här bra information att komma åt snabbt, men det använder en hälsosam bit av minne och lagring som de äldre enheterna har svårt att fortsätta med.

Men den snygga grejen är att du kan stänga av den. Gå till Inställningar> Allmänt> Spotlight Search och här kan du faktiskt vara selektiv om de objekt du vill stänga av. För bästa resultat, avmarkera dem alla eller bara stäng av de du inte är oroad över.

Rengör lagringsutrymme i IOS 8

När du uppgraderar till iOS 8 på en 16 GB-enhet måste du noga ta bort mycket innehåll bara för att installera det. Tja, gör dig redo att ta bort lite mer för att städa upp mängden utrymme på din enhet. Om du har låg lagringsutrymme kan appar krascha eller agera instabila, så försök att hålla så mycket utrymme fri som möjligt för att hålla sakerna smidigt.

Gå till Inställningar> Allmänt> Användning> Lagring> Hantera lagring och här visas en lista över dina appar och hur mycket utrymme de tar upp. Självklart kommer spel, foton, musik och videor att vara utrymmehåriga föremål. Gå igenom listan och ta bort de saker du inte behöver och de aps du inte längre använder. Vi är alla skyldiga till det - laddar ner appar, använder dem en gång och glömmer bort dem.

I skärmdumpen nedan kan du se att jag har flera podcaster som bara tar upp utrymme. Jag gick igenom och raderade hela den gamla, särskilt videon, jag fick min 1 GB tillbaka!

Också, med molnlagring på billiga och aldrig slutar, finns det inte en hel del anledning att behålla men de viktigaste filerna på din enhet. Med tanke på lagring meddelade Microsoft nyligen att alla abonnenter på Office 365 får obegränsad OneDrive-lagring, så jag rekommenderar att du läser vår artikel om hur du automatiskt säkerhetskopierar dina foton och videoklipp till OneDrive från iOS.

Kanske behåll bara dina viktiga filer och ett antal få videor och musikfiler på det för när du är offline.

Slå av bakgrundsappsuppdatering

Det här är en funktion som är närvarande i iOS 7, men i iOS 8 tar det ännu mer processorkraft. Att stänga av den här funktionen är inte bara en hastighetsförbättring utan också en batterisjuka saver.

Hoppa bara till Inställningar> Allmänt> Bakgrundsapprecension och vrid av strömbrytaren.

När du genomför de här tre enkla tipsen bör du se en märkbar förbättring av den totala hastigheten på iOS 8 på din Apple-enhet.

Vad är några av sätten du och gals hjälper till att påskynda iOS 8 på din enhet? Lämna en kommentar nedan och berätta om dem!