Tungle.me förvärvad av Research in Motion-Vad håller framtiden kvar?

På trivs vi alltid med att se våra gamla vänner i nyheterna. Så, i morgon när vi såg att de sociala medierna fanns var alla tweeting över meddelandet om att Tungle.me hade förvärvats av Research in Motion-den kanadensiska outfiten som var ansvarig för BlackBerry-tänkte vi: " Bra för dem ."

I vår Tungle.me recension som publicerades i november, ansåg vi problemfri planeringstjänsten mycket groovy. Det som vi gillade mest, var dess avslappnade attityd som gör det möjligt att gå med flödet i nästan varje plattform och inställning. Det krävs inga registreringar, och det spelar otroligt bra med praktiskt taget alla andra kalendertjänster, inklusive konkurrenter, Google Kalendrar, Facebook Events, iCal och Lotus Notes. Det ser även ut och fungerar bra på en mobil plattform, för närvarande har det snygga appar för iOS och BlackBerry OS. En Android-app kommer snart ( det var väntande i november 2010 och det är fortfarande väntat - Android-portens öde kan ändras genom förvärvet ).

">

Framtida stöd och utveckling av Tungle.me

De flesta svaren på Tungle.me: s tillkännagivande liknade vårt. Grattis är verkligen i ordning, som i mjukvarans värld som en service- och webbapputveckling, finns det en regel att alla goda saker måste komma till slut ... eller bli förvärvade. I vissa fall köps webbapplikationer bara för att stänga av dem, som vi såg med Apples förvärv av Lala.com ( jag vet, jag vet att jag tar upp det i nästan varje inlägg, men jag är fortfarande bitter om det ). Med tanke på denna trend har fler än några användare uttryckt oro över Tungle.ms öde. Och med rätta så verkar det som om vi faller huvudet över klackarna för en ny tjänst varje kvartal, bara för att våra hjärtan ska brista när den går.

Att döma av tonen i det officiella meddelandet via Tungle.me-bloggen verkar dock inte slutet på Tungle.me vara nära. Enligt posten har hela Tungle.me-laget gått med i RIM och gör allt vad de gör bäst ... för nu. Brevet ringar dock lite optimistiskt när det gäller vad som finns i korten framåt. Läs detta [vår läggning läggs till]:

Detta är spännande för dig också, eftersom vi förväntar oss att Tungle-tjänsten bara blir bättre. Vår plan idag är vad det alltid varit - för Tungle att bli integrerad med dina dagliga aktiviteter och vara allestädes närvarande inom de applikationer du redan använder. När du tänker schemalägga, ska Tungle vara nära dina fingertoppar.

Från och med idag går hela laget i RIMs led. Det är playoff säsong och Tungle laget fokuserar på att sätta pucken i nätet för dig, våra kunder.

Allt som är lite för vagt för att vara lugnande. På ytan verkar Tungles verkställande direktör vara riffing av det faktum att hans nya chef är kanadensisk ( Tungle är Montreal-baserad ). Men planen som skisseras i den första biten finns ingenting annat än deras vanliga hissar. Och saken om playoff säsong är det, ja det är spännande men i slutet blir en hel del lag eliminerad . Låt oss hoppas att det inte var ett omedvetet förutseende. En del av vad som gör Tungle.me så fantastiskt är dess lyhörda, personliga personal ( numrerar 23 lagmedlemmar, senast räknat ). Det skulle vara fruktansvärt att se att kulturen blir uppslukad av en stor företagsomstrukturering.

Personligen tror jag inte det kommer att hända, men. I februari 2011 förvärvade Research in Motion Gist-ett socialt kontakthanteringsföretag - och hittills verkar alla vitala organ på Gist vara intakta för idag. Det har fortfarande bra stöd för iPhone och Android-appar, förutom en BlackBerry-app, plus plug-ins för Outlook, Firefox och Chrome.

Det finns en viss mumling i kommentarerna bland användare som är rädda för att Tungle.me kommer att flytta sitt fokus bort från dess iOS-app, överge sin Android-app och bränna alla motorer mot BlackBerry-enheter. Det tror jag också är osannolikt, eftersom driftskompatibiliteten mellan plattformarna är en del av vad som gör Tungle.me användbart.

Vad om BlackBerry?

Bland de mest cyniska rösterna är att Tungle.me bara hoppat på ett sjunkande skepp. Med all den buzz som Android, iOS och Windows Phone 7 har mottagit på senare tid kan analysen som BlackBerry har toppat sig tyckas vara giltig. Men jag tycker att det är lite kortsiktigt också. Enligt en nyligen genomförd Nielsen-studie är BlackBerry mycket markant mindre efterfrågade än Android och iOS-telefoner. 33 procent av respondenterna säger att de föredrar en iPhone, 26 procent vill ha en Android och bara 13 procent längtar efter en BlackBerry. Trots allt, har BlackBerry fortfarande en världsomspännande marknadsandel på 14, 8%, vilket inte är något att nysa på, särskilt med tanke på företagets starka håll på Corporate America.

De flesta av de tekniska buzzbloggarna fokuserar på en ljuspunkt på BlackBerrys horisont - dess kommande BlackBerry OS 7.0, vilket enligt läckta programkartor förväntas baseras på QNXs mobila operativsystem. QNX har redan BlackBerry PlayBook-tabellen. Även om PlayBook har fått sin rättvisa andel av kritiken har försäljningen varit stark och QNX-plattformen visar ett bestämt löfte.

Sammantaget skulle jag inte läsa för mycket i detta förvärv. Jag tycker att det är bra nyheter. Om något betyder det att Tungle.me överlevnad är en ännu bättre satsning, eftersom de inte längre behöver ägna så mycket energi för att söka riskkapital. Jag ser det här som de flesta andra åskådare ser det - Tungle.me har kommit fram. grattis!

[Registrera dig för Tungle.me gratis]