Microsoft - Nokia Deal ryktes för att vara värd $ 1 miljarder

Inget bra kommer gratis och det bevisas av Microsoft-Nokia-avtalet (om du inte visste det, skrev vi om det när det meddelades för ett tag sedan). En rapport från Bloomberg säger att Microsoft kommer att betala Nokia 1 miljarder dollar för att den största mobiltelefonproducenten i världen ska kunna använda Microsofts senaste mobila operativsystem, Windows Phone 7, på sina enheter.

I sin tur kommer Nokia att betala Microsoft en avgift för varje kopia av operativsystemet som den använder på sina telefoner. "Hur kan Nokia dra nytta av det här?" Frågar du ... Nokia har stor nytta, och det beror på att företaget har spenderat mycket pengar för att utveckla Symbian för sina smartphones ( som inte gick för långt ) t ett alternativ. Genom att "gå Microsoft" kommer de att kunna komma in på marknaden omedelbart med en enorm kontantinfusion från Microsoft. Inte en dålig affär alls.

Avtalet mellan Microsoft och Nokia har inte skrivits ännu, en Microsoft-representant sa, men samma källor hävdar att det går i fem år.

Jag kan inte vänta med att se den första Nokia-smarttelefonen som kör Windows Phone 7. Det verkar som en bättre idé än att hålla sig till Symbian ...