Gör PNG-filer mindre utan att förorsaka bildkvalitet

PNG-bildformatet används av många människor eftersom det använder förlustfri komprimering och stöds av både webben och nästan alla bildhanteringsprogram. Ännu bättre kan bilderna vara delvis transparenta.

Med den skarpa klarhet som PNG-formatet ger, betyder det också att filerna blir ganska stora. Det här är inte bra om du laddar dem på en webbsida eftersom hastigheten är viktig. Här är ett sätt att göra bilderna mindre stora utan att ge avkall på kvaliteten.

Gör PNG-bilder mindre

TinyPNG hjälper dig att göra PNG-filer mindre, så att de webbsidor du använder dem snabbt laddas. Det gör det genom att optimera dem; Det är en lossy process, men jag kan inte personligen se någon försämring av bildkvaliteten. Det minskar antalet färger och tar bort onödiga metadata. När det gäller filstorlek kan resultaten bli imponerande.

För det här exemplet använder jag en PNG-skärmdump som är 1098 x 855 pixlar i upplösning och har en initial storlek på 462 kilobytes.

För att börja, gå till TinyPNG, här.

Nu har du ett av två alternativ - du kan antingen dra den fil du vill krympa i det dedikerade fältet eller klicka på respektive fält och ladda upp din PNG.

Efter det kommer TinyPNG att arbeta sin magi. Det visar hur mycket bilden har minskats, både i procent och storlek.

Låt oss se hur det fungerade med min testfil som, som ni kanske kommer ihåg, var 462 kilobytes i storlek. Som du kan se har filens storlek minskat med 76% och är nu 109, 4 kilobytes - 352 kilobytes mindre.

Allt som finns kvar är att klicka på nedladdningsknappen för att få den nya filen.

Om du vill ha kvalitetsskärmbilder och andra bilder på din webbplats, och minska deras storlek, utan stor variation i kvalitet, är TinyPNG ett bra verktyg för jobbet.

Det är också värt att nämna att om du är en Photoshop-användare, ger TinyPNG ett plugin för det också.