5 Gratis Self-Hosting WordPress Alternativ

Hittills vet de flesta WordPress som det mest populära innehållshanteringssystemet ([abbr title = "Content Management System"] CMS [/ abbr]) runt. Det är gratis, anpassningsbart och har massor av plugins. Men en sak om internet är det alltid gott om alternativ för dem som tycker om att vara annorlunda (och i många fall av god anledning). Här är mina fem bästa WordPress-alternativ för både bloggare och webbutvecklare.

(listad i slumpvis ordning, front-end och back-end skärmdumpar visas)

1. Silverstripe

SilverStripe CMS är ett open source webbhanteringssystem som används av regeringar, företag och ideella organisationer runt om i världen. Det är ett kraftverktyg för professionella webbutvecklingsgrupper, och innehållsförfattare raser om hur lätt det är att använda.

2. Joomla

Joomla är en av världens mest populära open source-CMS-plattformar. Med miljontals webbplatser som körs på Joomla, används programvaran av individer, små och medelstora företag och stora organisationer över hela världen på grund av användarvänligheten i skapandet och byggandet av en mängd olika webbplatser och webbapplikationer.

3. Symphony CMS

Symphony är ett webbaserat innehållshanteringssystem (CMS) som gör det möjligt för användare att skapa och hantera webbplatser och webbapplikationer av alla former och storlekar - från de enklaste bloggarna till livliga nyhetssajter och funktionsrika sociala nätverk. Med Symphony kan du bygga nästan allting, och det är vad som skiljer det från de flesta andra CMS. I stället för att göra alla slags antaganden om ditt innehåll och vad du ska göra med det, ger Symphony dig verktygen för att fatta besluten själv.

4. Imponera sidor

Accoring till ImpressPages - Vi bestämde oss för att fokusera våra ansträngningar på utvecklingen av användarvänlig lösning för att göra hanteringen av webbplatsen så enkel som möjligt. Strax kom vi fram till att den enda vägen är att automatisera processen.

En av de svåraste uppgifterna var att hitta ett riktigt balans mellan funktioner som utförs av utvecklare och användare. Flexibilitet var vägen till vår framgång. Stilen kan definieras av utvecklare och tillämpas automatiskt för alla ändringar som görs av administratören. Vi bestämde oss för att erbjuda ett maximalt antal verktyg för utvecklare och förenklade verktyg för användaren.

5. Drupal

Drupal är en öppen källkodsplattform som driver miljontals webbplatser och applikationer. Det är byggt, används och stöds av en aktiv och mångsidig grupp av människor runt om i världen. Personligen är Drupal min favorit CMS som jag använder för måste av mitt frilansarbete.

Vilken CMS-lösning föredrar du? Om du tror att man hör till den här listan, låt oss veta i kommentarerna nedan!