Timed Shutdown-kraften av din dator när planerad

Stänga din dator vid en viss tid är ibland en nödvändighet. Det här är vad detta groovy lilla verktyg heter Timed Shutdown, utan några problem.

Jag älskar ibland komplex programvara, men det finns uppgifter som jag hellre vill ha ett enkelt program som gör precis vad jag vill ha det till. Och jag vet att det finns andra sätt att göra vad Timed Shutdown gör, men den här lilla mjukvaran är för de för lat för att konfigurera en schemalagd uppgift.

Jag har använt Timed Shutdown i några år nu och eftersom jag inte har givit upp det måste det göra något rätt. Det är mycket användbart att stänga av din dator (även stänga öppna program) vid en viss tidpunkt. Här är hur lätt det är att använda.

Först ladda ner programmet härifrån (det handlar om 0, 7 MB så det borde inte ta lång tid att ladda ner) och installera det och starta det.

Det är trevligt och grundläggande. Den har två knappar på vänster sida, klockan och timern. Var och en har en uppsättning alternativ.

Med klockfunktionen kan du ställa in datum och tid när datorn stängs av. När du slår GO kommer programmet att sitta i bakgrunden och stänga av datorn när du ställer in den. Du kan kryssa om du vill att det tvingas stänga öppna program och / eller spela ett nedräkningsljud.

Genom att klicka på Timer-knappen kan du ställa in en viss tid tills datorn stängs av - det är dagar, timmar, minuter, sekunder eller ett angivet intervall.

Det finns några andra alternativ än avstängning vid slutet av det angivna intervallet (både för Klocka och Timer). Det kan också sätta datorn i viloläge, låsa den, logga av ditt konto eller starta om det.

När du ställer in det för att stänga av ditt system, bör du veta att det inte är gjutet i sten. Hitta bara ikonen Timed Shutdown i meddelandefältet, klicka på den och du kommer att kunna avbryta hela saken.

Du kan också göra det direkt innan programmet startar operationen, eftersom du får en nedräkning med en avbrytningsknapp en minut innan operationen startar.

Jag tror att Timed Shutdown är ett groovy enkelt verktyg, det gör precis som annonserat. Och det är gratis också. Så är det nya Green Day Angry Birds-spelet på Facebook, om du är i den typen av saker.