Vänd ett mynt eller rulla tärningen med Cortana på Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1 fortsätter att få förbättringar med jämna mellanrum till alla sina tjänster, och det inkluderar den inbyggda digitala röstassistenten, Cortana. Här är en titt på några intressanta funktioner som det kan göra om du behöver göra ett tufft beslut på jobbet eller hemma.

Cortana Coin Flip

Först använder du Cortana det gamla alternativet "flip a coin". I stället för att fråga runt kontoret för ett mynt - du har aldrig en när du behöver det - använd Cortana. Självklart måste du plocka huvud eller svansar innan du frågar Cortana att vända.

Säg bara "Flip a Coin" och hon kommer antingen att berätta "det kommer upp huvud" eller "svans det är" som i bilderna nedan.

Eftersom Microsoft har en överenskommelse med NFL med att använda Surface på sidelinjen, skulle det vara intressant att se om de kunde träffa en överenskommelse för att Cortana skulle göra myntflipen på spelen. Förmodligen inte, men kan vara intressant.

Cortana-samtal rullar också tärningar till dig om du är spelart och vill göra ditt beslut med ett tärningsrulle. Starta Cortana och säg bara "rulla tärningen" och du får resultatet liknande dem nedan.

Det finns flera häftiga saker som Cortana kan göra, och det här är bara några roliga som du kanske inte vet om. Vilka är dina favoritfunktioner i Cortana eller Windows Phone 8.1? Oavsett om det är dolt eller inte - lämna en kommentar nedan och berätta om det.