Time Warner Cable Reports spelar förluster i TV-prenumerationer

Det har bara varit två månader sedan CBS blackout slutade på Time Warner Cable (TWC) och resultaten är in. Över 306 000 personer gick i pension på sina kabel-TV-abonnemang under hösten kvartalet. Det är en ganska stor dent för bara en kanal, förutom att CBS också ägde Showtime, CW och ett sportnätverk. Den ledande analytikern Craig Moffet sa att segern CBS vann här kommer att skicka ett meddelande till de andra telekom som kämpar med ett stort nätverk över sin sändningsavgift kommer sluta dåligt. I slutet av förhandlingarna slutade TWC att betala mer än vanligt, inte bara till CBS, även i en förlust av abonnenter som var utmattad med blackout.

Dessutom skulle TWC betala över 15 miljoner dollar till kunder som abonnerade på CBS-ägd programmering men kunde inte komma åt den. Skulle du acceptera bara en återbetalning för att förlora en månad Showtime? Tydligen för vissa var det inte tillräckligt med återbetalning för att hålla dem anslutna.

Var allt detta bara ett resultat av CBS blackout men? Jo, rekordnumren är på grund av blackouten. Men CNNMoney rapporterade att endast omkring 125 000 av de förlorade prenumerationerna var på grund av blackouten och tar inte ett geni för att se det. Varför? Eftersom Comcast, som inte påverkades av CBS-debatten, förlorade också 129 000 kunder under hösten kvartalet i år. Kabel-TV-abonnemang har varit avtagande under en tid, och det ser inte ut som att sakerna blir bättre för näten, eftersom fler väljer att klippa sladden. Å andra sidan ökar höghastighetsinternetabonnenterna, så telekom som TWC känner inte hela effekten.