Tillåt ett program via Windows 7-brandväggen [How-To]

Det verkar som om de flesta Windows 7-program är färdiga, under installation får de automatiskt åtkomst via Windows-brandväggen. För det mesta är det bra. Jag har dock stött på situationer där vissa program senare kan ha problem med att få tillgång till Internet.

Ett utmärkt exempel på detta är Fjärrskrivbord, som som standard inte tillåts via Windows Firewall. Dessutom kan man manuellt låta / blockera ett program via Windows-brandväggen ett bra knep för felsökning av nätverksproblem.

Så här lägger du till en undantag till Windows 7-brandväggen

1. Klicka på din Windows 7 Start Orb, och på Start-menyn Öppna Kontrollpanelen . En gång i Kontrollpanelen ändra din syn på ikoner och klicka sedan på Windows Firewall .

2. Klicka på Tillåt ett program eller en funktion via Windows-brandväggen i den vänstra rutan i brandväggen .

3. Nu borde du vara i dialogrutan Tillåten program. För att göra något här måste du först klicka på Ändra inställningar . Nästa bläddra ner listan tills du ser programmet du vill tillåta att passera igenom. Markera rutorna bredvid ditt program och de under det lämpliga nätverket. Om du använder datorn hemma eller på kontoret, kontrollera Hem / Arbete (Privat) . Om du använder datorn i Starbucks, Library eller en annan hangout-plats, kontrollera sedan Public.

Klicka på OK för att spara ändringar. Ditt arbete är klart här!

Om ditt program inte finns i listan, klicka Tillåt ett annat program och fortsätt läsa.

4. Om programmet inte var i den första listan måste du lägga till det manuellt. Klicka på Bläddra och hitta ditt program körbart. När du har hittat det, välj ditt program och klicka sedan på nätverkstyptyper .

5. Som standard är din nätverksplaceringstyp inställd på Offentlig, kryssrutan Verifiera nätverket . För de flesta kommer detta troligtvis att vara Hem / Arbete (Privat.) Klicka på OK och klicka sedan på Lägg till i föregående fönster för att slutföra.

Tänk på att det finns vissa risker med att tillåta program via din Windows-brandvägg. Windows Firewall finns för att skydda din information och din dator. För att förhindra att din säkerhet skadas, behåll din brandvägg så stängd som möjligt.