Pinterest for Android [Review]

När Pinterest lanserade sin mobilapp för Android var avid pinners mer än glada att de kunde ta sin nya missbruk var de än gick. Men hur kostar Pinterest som en Android-app? Är upplevelsen detsamma som att surfa på webben från en bärbar dator eller en stationär dator? Låt oss ta en titt och ta reda på det.

Första intrycken

Pinterests webbversion har ett minimalistiskt gränssnitt och om du föredrar det, kommer du gärna veta att Android-versionen inte avviker från den övergripande designen. När du loggar in, tas du till appens hemskärm - vilket är i grunden ditt Pinterest-flöde. Två knappar flankerar den röda Pinterest-logotypen: till vänster är sökknappen och profilknappen till höger. Nedan är knappen Create Pin med en uppdateringsikon mittemot den. Resten skulle vara bilder från dina pinnar och från personer du följer.

Genom att trycka på bilder tar du delningsläge - det ger dig den favorit Repin-knappen, Radera / Gilla och Kommentera.

Tryck på menyknappen och du får alternativ att dela eller spara bilden till enheten. Om du är den snälla som gillar att redigera en bild eller lägga till personer i ditt styrelse, måste du göra det på webbplatsen eftersom det ännu inte är ett alternativ i mobilversionen. Andra webbfunktioner som som på Facebook och inbäddning är tyvärr inte tillgängliga för Android-versionen.

För sökning kan du ange om du letar efter Pins, Boards eller People - som jag tycker är en praktisk och omtänksam insats. Sökresultaten är också korrekta. Det här gör det mobila upplevelsen med Pinterest mycket nära vad vanliga användare är vana vid. Du kan också bläddra efter ämne eller kategori med hjälp av Sök-tangenten. Alla kategorier är tillgängliga utom videor, vilket endast ses på webbversionen. Det betyder inte att du inte kan spela upp videor. Faktum är att jag befann mig helt sidetracked av en fem minuters gag-rulle med vänner medan du skrev den här artikeln!

Prestanda

En av de bästa sakerna med den mobila Pinterest - som tog mig helt överraskande - är dess prestanda. Även på en 3G, icke-WiFi-anslutning, är den här appen snabb. Oavsett om det bläddrar genom flöden eller söker efter bilder, får inte Pinterest dig att vänta. Det finns inga lags eller force closes från första gången jag använde appen, vilket förmodligen är en av anledningarna till att jag nu stiftar oftare. För ett grafiskt driven socialt nätverk är den här appen mycket imponerande. Detta gäller inte bara bilder utan videoklipp.

Övergripande

Pinterest for Android är ett exempel på en stor socialt nätverkande app. Det är lätt att navigera, snabbt att söka och dela och har ett bra, snyggt gränssnitt. Det kan ha vissa funktioner kvar, men det ger dig vad som är viktigt. Med sin enorma följd borde Pinterest dra nytta av att investera i en bra mobilapp som appellerar både befintliga och nya användare.

Hämta Pinterest för Android