Så här skapar du en gratis, utskrivbar fotokalender

Du kan köpa kalendrar överallt, men kalendrar du hittar i butikerna innehåller inte dina egna foton och viktiga datum. Så här skapar du en helt personlig kalender, helt gratis.

Gratis utskrivbar kalender

Pically är en fri plattformsoftware som gör att du kan göra just det - skapa egna utskrivbara, personliga kalendrar, av vilka du kan skriva ut kopior till din familj, vänner och vem du än vill. Det enda du behöver - förutom själva mjukvaran - är Java installerat, papper och lite bläck i skrivarkassetten.

Börja med att ladda ner Pically till en plats du enkelt kan hitta på datorns hårddisk. Det är en liten nedladdning, lite större än 5 MB. Jag har skannat filen med Virus Total och det är rent, om du är orolig för det.

Innan du börjar det, glöm inte att skapa en mapp för den, eftersom det kommer att spara några filer av sig själv och du vill inte ha dem över hela skrivbordet.

Sedan startar du bara programvaran. Gränssnittet är rakt framåt och lätt att använda. Börja med att välja det år du vill skapa en kalender för, längst ner i fönstret. Det är också där du bestämmer om du vill att veckor ska börja med måndag.

Den övre delen är där du väljer bilden du vill använda för varje månad. För att göra det, klicka på Välj bild och bläddra tills du hittar den bild du vill ha. Du behöver inte veta namnet på filen, eftersom en miniatyrbild visas på höger sida av skärmen.

När du är klar ser du bilden för varje månad, så du kan få en översikt över din framtida kalender.

Den nedre delen av skärmen kan användas för att lägga till händelser och semestrar i din kalender. På det sättet glömmer du aldrig födelsedagar igen.

För att göra det, välj bara din evenemangstyp, dag och månad, lägg till en text och klicka på knappen Lägg till händelse.

Du kan också importera en iCal-fil om du har viktiga datum sparade i en fil.

När du är klar med att lägga till händelser och bilder klickar du bara på knappen Generera och ger din kalenderfil ett namn.

När din kalender är klar kommer ett fönster att dyka upp för att informera dig.

Du kan sedan öppna PDF-filen och skriva ut din kalender. Varje månad kommer det att finnas på ett pappersark, så din kalender kan häftas ihop. Eller du kan genomborra två hål i den och stifta den på en vägg med en sträng. Naturligtvis kan du skriva ut så många kopior som du vill. Du kan också göra en donation till skaparen av programvaran, om du vill.