Spotify Arrives - Nu tillgänglig i USA

Det blev bara intressant för USA för online-musikktjänster som Pandora och Grooveshark. Spotify anlände i morse på US Shores! Från och med i morgon börjar den gratis online-streamingtjänsten börja rulla ut över USA via en beta-fas som endast är inbjuden. Vi skrev upp en recension av Spotify i det förflutna så var glada att se alla i USA kommer att kunna få tillgång till tjänsten.

">

detaljer

Spotify har lanserat i USA med 3 olika planer: Free, Unlimited, and Premium. Den fria planen erbjuder obegränsad musikströmming, men det finns annonser. Det är inte så mycket annorlunda än Pandora, förutom att det låter dig hämta varje enskild sång som du vill spela. Den obegränsade planen går till 4, 99 USD per månad, och allt det gör är att ta bort annonser. Om du vill ha de riktiga extrafunktionerna kommer du behöva gräva djupt i dina fickor och köpa premiumplanen till ett stort pris på 9, 99 USD per månad. Premium ger dig samma annonsfria innehåll, men det låter dig också seamlessly strömma på din smartphone och någon annan enhet som Spotify har en app för. Med premium kan du också "säkerhetskopiera" dina strömmar till ett offline-läge. liksom några andra förmåner.

Spotify hävdar också att vara den första "sociala" musikströmmingstjänsten. Skrivbordsapplikationen integreras direkt med Facebook, men trots dessa sociala påståenden - jag har ändå ännu sett att bjuda in vänner till tjänsten. Även om användarna kan registrera sig nu för att komma på väntelistan på Spotify.com är det okänt för närvarande om nuvarande användare kan skicka inbjudningar också? Frågan jag har är varför skulle de starta i USA och sedan vända bort alla som vill ha? Är det här en kapacitetsproblem eller tar de en sida ur Google Playbook för att skapa en galen frenesi för att komma in i tjänsten via inbjudningssystemet .... Inte säker än.

Håll dig klar för en komplett skärmdumpstur. Mr Groove och jag har konton så var i att leka som vi talar. Hittills ser det ganska snyggt ut!

Bjud in uppdatering - 10:30

Det verkar som om du anmäler dig till en betald konto, kommer du att få inbjudningar som kan skickas ut. Med detta sagt finns det också ett sätt att få en inbjudan genom att länka ditt Twitter- eller Facebook-konto med Klout.com. Jag kunde bekräfta denna metod för att få en inbjudan, men i mitt fall, jag var tvungen att använda ett twitterkonto med 100 + anhängare, annars skulle Klout felsöka och inte ge mig den kostnadsfria inbjudan till Spotify. Sammantaget var det ett klunkigt sätt att få en inbjudan OCH enligt en uppdatering till deras blogginlägg sprang de av inbjudningar idag men de förväntar sig att ha mer imorgon ...

UPPDATERING: Wow, alla älskar Spotify! Svaret var överväldigande och vi är ute efter inbjudningar för dagen. Vi får mer imorgon så se till att kolla tillbaka!

Så glad jakt! Om jag får några inbjudningar, lägger jag upp en annan uppdatering här!