Apple att starta mindre iPad?

Tro det eller inte en mindre iPad är slutsatsen Andy Hargreaves, en analytiker för Pacific Crest har nått (citerad av Forbes). Och tycker att enheten kommer att lanseras före semestern, i år.

Enligt Pacific Crests forskning med komponenttillverkare indikerar Apples order redan en ny enhet. Enligt forskningen skulle materialen sätta Apple tillbaka runt $ 200. Enheten skulle kosta drygt 200 dollar, vilket skulle innebära att det skulle komma till marknaden på cirka 299 dollar. Ganska bra pris.

När det gäller specifikationer säger analytikern att den nya tabellen kommer att använda en 7, 85 tums skärm, med en upplösning på 1024 x 768, en billigare touchlösning, mindre batteri och mindre lagring (8 GB). Det skulle också gå med en äldre A5 CPU.

Jag tror att det skulle öppna en hel del av marknaden för Apple, om ryktet är sant. Det finns många människor som fortfarande inte kan övertygas om att köpa den nya iPad, eftersom de tycker att priset inte är värt det. Så de går till billigare Android-tabletter. Och det finns massor av tillgängliga överallt - det här är bara en av dem.

Jag är säker på att konsumenterna skulle förbise de svagare specifikationerna, förutom den lilla minneskapaciteten. Jag är säker på att Apple inte kommer att ge upp sin policy att inte erbjuda kortplatser för minnesuppgraderingar.

Tiden kommer att berätta, eller hur?