Saker ser ganska söt ut på Google

Medan det kanske inte är tekniskt relaterat har Google gjort lite "sött" arbete över på deras campus i Mountain View, Kalifornien. Det visar sig att Google gör forskning på mer än bara sökresultat. De tittar nu på kolonnkollapsstörning. Om du är en fan av Google Buzz kommer du att älska det här!

I våren upprättade Google 4 olika 1-vånings bikupor. De är färgkoordinerade och över 80 frivilliga Googlers delades upp i lag för att ta hand om nässlorna. Biet projektet har kallats " Hiveplex ".

Under sommaren som rapporterats av Google, växte varje bikupa 5 gånger i storlek vilket gjorde projektet totalt sett en succé.

Den bästa delen kom förra veckan när Google gick in för honungskörden. Mellan de 4 olika bikolonierna fanns en total skörd på 405 kg rå honung. Det räknar inte ens honungen som de lämnat i nässelfeberna för bina att äta under vintermånaderna.

Vad ska de göra med den där älsklingen? Google säger:

Honungen används bra - alla som deltog i extraktionen fick en burk att ta hem, medan resten av honungen kommer att användas i kaféer och för matlagningskurser organiserad av Marc Rasic, en chef på Google och en av människorna bakom biodlingsinitiativet.

Tyvärr ( eller ingen t) blev ingen av kolonierna offer för Colony Collapse Disorder och Google följer noga varje bikupa för eventuella ändringar. Deras mål är att hålla bina lyckliga och friska. Som du ser nedan ser de ut att bli blomstrande!

Jag måste erkänna, läsa upp på denna nyheter blip har gjort mig väldigt intresserad av att kanske starta en groovyHive själv. Om du är inblandad i någon form av Urban Bee-Keeping, släpp en kommentar nedan och berätta om det och kanske några tips eller tricks. Jag tänker att jag kanske behöver starta en groovyHive i helgen eller åtminstone räkna ut de första stegen! Förhoppningsvis är det inte för sent i Seattle att komma igång!

Bilder från Google Blogs Picasa