Så här uppdaterar du HTC One (M8) till Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop rullade slutligen till HTC One (M8) på T-Mobile och Sprint. Bärarna har gjort uppdateringen tillgänglig för sina kunder, och uppdateringen på 700 MB är tillgänglig för nedladdning över luften som faktiskt är senare än väntat.

För att vara rättvis meddelade HTCs vice VD för produkthantering att Lollipop skulle anlända senare än förväntat på grund av några tekniska problem som tycks vara plaguing Lollipop-utgåvan. Jag har Sprint-versionen av M8 och kunde ladda ner och installera uppdateringen.

Vi har redan visat dig hur du uppdaterar Nexus 7 till Android 5.0 för några månader sedan, och här tittar du på att uppdatera HTC One (M8) och några av vad du kan förvänta dig.

Uppdatera HTC One till Android 5.0 Lollipop

När uppdateringen kommer till din telefon bör du kunna se att det finns en systemuppdatering i meddelandena. Om du inte ser det, gå till Inställningar> Systemuppdateringar> HTC-programuppdatering> Kontrollera nu .

Hur som helst kommer du att se att Android 5.0 Lollipop-uppdateringen är klar - knacka på nedladdning.

Telefonen startar om ett par gånger under uppdateringsprocessen och när det är klart kan du börja kolla in den nya designen och funktionerna i Android Lollipop på din HTC One.

Du kan se att den nya versionen av Android körs genom att gå till Inställningar> Om> Programvaruinformation .

Jag hade inga problem med uppdateringen och allt verkar fungera smidigt hittills. Jag har inte märkt några problem med några avmattningar i takt med att flera läsare upplevde efter att ha uppdaterat Nexus 7 (2012) tabletterna.

När det gäller att få det senaste och bästa mobila operativsystemet verkar det som om Android-användare är nöjda med den version de har nu, eller att bärarna är bara sent på spel när de rullar ut till sina användare. Enligt den senaste utvecklarstatistik från Google står Lollipop för mindre än 2% av Android-enheterna. I jämförelse, Android 4.4. KitKat är på nästan 40% av enheterna och Android 4.1 Jelly Bean står för cirka 44% av enheterna.

För att se allt som den senaste versionen av Android kommer att erbjuda, kolla in den officiella Android-webbsidan.

Har du installerat Lollipop på din Android-smarttelefon eller -tablet än? Lämna en kommentar nedan och ring oss om det.