Samsung presenterar Texting Machine Galaxy Chat

Samsung Galaxy Chat är inriktad på att folk skriver mycket på sina telefoner - det är e-postmeddelanden, textmeddelanden eller en kort roman som skrivs på väg till jobbet.

Jag är ganska säker på att det fortfarande finns en marknad för telefoner med ett komplett QWERTY-tangentbord, eftersom det alltid finns människor som skriver hela tiden (jag är säker på att de flesta tonåringar faller i kategorin, men för att vara ganska ärlig saknar jag ett fysiskt tangentbord ibland också - speciellt när jag har långa e-postmeddelanden att skriva på språng).

Bortsett från tangentbordet har smarttelefonen, som Samsung har meddelat på sin blogg, en 3 tums QVGA-pekskärm (med en 320 x 240 upplösning, GSMArena säger) och den har en dedikerad nyckel för Samsungs egna ChatON-tjänst. Samsung har lagt till många navigationsfunktioner så att du kan hitta vad du vill ha i menyerna lite snabbare, inklusive ikoner som har 3D-effekter (jag undrar hur de ser ut), liksom möjligheten att starta kameran direkt från låsskärmen och att avvisa appar genom att sippra.

Företagsanvändare kommer också gärna att höra (läs), att Quick Office är förinstallerat (det kostar $ 14, 99 i Play Store, men det är bra att ha det när du får enheten) och Samsung har lagt till sin egen S Planner-app, för schemalagd hantering.

Inget ord på CPU-hastighet (men med en så liten skärmupplösning, förväntar jag mig en enda kärna), men meddelandet nämner det faktum att det kör Android 4.0 Ice Cream Sandwich och att Galaxy Chat har 4 GB internt minne. Det har också en microSD-plats, vilket gör att du kan expandera minnet med upp till 32 fler gigabyte.

Vad som är intressant är att enheten även har en LTE-version - det står så i det lilla trycket på specbilden, som du kan se nedan. Specifikationerna på den versionen kan vara annorlunda, säger Samsung, men eftersom företaget inte har avslöjat för många av specifikationerna på den här ändringen ändras det inte för många saker ...

Och eftersom vi pratar Android, är det fem tips för att förbättra batteriets livslängd på din enhet.