Ta Bing vs Google Challenge

Nyligen startade Microsoft en ny marknadsföring som heter Bing it On. Det låter dig jämföra Bing-resultat till Googles på samma sida. Som en del av kampanjen ger företaget också bort en Surface tablett.
Detta påminner mig om Pepsi Challenge tillbaka på dagen där du skulle smaka Pepsi och Coca Cola. Pepsi hävdade att fler människor föredrog sin läsk under den kampanjen men ... eftersom de också betalade för undersökningen, ja.

Gå till Bing.com-sidan och du får se ett meddelande som dyker upp och ber dig att jämföra sökresultaten.

Om du inte ser meddelandet, gå bara till Bing It On-webbsidan. Starta sedan en av dina fem sökningar. Du kan prova sökfrågor de erbjuder dig eller bara prova dina egna.

Här gjorde jag en allmän sökning efter väderleksförhållanden i Minneapolis. Resultaten för både Bing och Google-sökning visas. Tanken här är att du inte vet vilken sida är Bing eller Google. Även om det är ett utbildat öga är det möjligt att berätta vilken är vilken.

Bläddra igenom resultaten och välj om du gillar resultaten till vänster, höger eller om du inte har en preferens väljer du Draw.

Efter ditt val fortsätter du med din nästa sökning och bestämmer vilken du vill ha det bästa.

När du har gått igenom de fem omgångarna ser du vilken sökmotor du gillade bäst. Här antar jag att jag valde Bing. För varje sökning visar det vilken motor du valde.

Medan jag säkert skulle ta resultaten med ett saltkorn, är det en ganska smart marknadsföringskampanj för Microsoft.

Som en del av denna kampanj, Microsoft om att ge bort följande prispaket. Besök bara http://www.bingsweep.com för att delta och få den fullständiga uppsättningen regler och villkor.

Komplett prispaket innehåller:

  • Microsoft Surface med Windows RT
  • Xbox 360 med Kinect, Xbox LIVE - 12 månaders medlemskap, Dance Central 2, Kinect Sports: Säsong 2 och Forza Motorsport 4
  • Windows Phone för den bärare du väljer (endast telefon)
  • Office Home och Business 2010
  • LifeCam Studio Webcam
  • Trådlös N-router

">