Windows 10, Surface Hub, HoloLens och mer från Microsoft

Idag höll Microsoft sin Windows 10 Next Chapter-händelse och bland de förväntade funktioner som vi förväntade oss att se med Windows 10-operativsystemet, fanns det några andra coola saker som avslöjades. Här är en titt på några av de coolaste enheterna och nyheterna som meddelades under dagens evenemang.

Surface Hub

Surface Hub är en 84-tums 4K-skärm som är utformad för att vara en otrolig videokonferens. Direkt från skärmen kan du stärka en Skype-session, en whiteboardpresentation, visa upp idéer i OneNote och mycket mer. För att få en bättre uppfattning om hur det kommer att fungera, kolla in följande video.

">

Microsoft HoloLens

Microsoft kommer in på Augmented Reality (AR) -marknaden med det nyss tillkännagav HoloLens som är företagets första holografiska dataplatform. HoloLens är imponerande lätt och ser lätt ut att ha på sig jämfört med andra enheter i samma kategori, men kom ihåg att det fortfarande är en prototypdesign.

Medan det ser ut som en tidig beta-version av denna typ av teknik är konceptet ganska imponerande, och det kommer att vara intressant att titta på när det utvecklas. Här är en titt på visionen för HoloLens nedan.

">

Xbox på Windows 10

Om du är en spelare får du njuta av Xbox-upplevelsen som kommer till Windows 10. Det låter dig strömma Xbox One-spel till din Windows 10-enhet, samt spela in och dela ditt spel.

">

Många nya Windows 10-funktioner

Windows 10 kommer att vara gratis för Windows 7, Windows 8.1 och Windows Phone 8.1 användare.

Enligt Microsofts Joe Belfiore:

Vi meddelade att en gratis uppgradering för Windows 10 kommer att göras tillgänglig för kunder som kör Windows 7, Windows 8.1 och Windows Phone 8.1 som uppgraderas under det första året efter lanseringen. Det här är mer än en engångsuppgradering: när en Windows-enhet har uppgraderats till Windows 10 fortsätter vi att hålla den aktuell för enhetens stödda livstid - utan extra kostnad.

Det finns många nya funktioner som kommer till operativsystemet som Cortana, Spartan webbläsare och Microsofts kontinuum som gör det enkelt att växla mellan skrivbord och beredningsläge. För mer om varje funktion som kommer att finnas tillgänglig i den slutliga byggnaden, kolla in videon nedan.

">

Det fanns inte en ny byggnad av Windows 10 som tillkännages idag för medlemmar av Windows Insider-programmet, men det sägs att den nya byggnaden kommer att släppas nästa vecka och mobil Windows 10 kommer att finnas tillgänglig i februari.

Om du vill vara en del av den tidiga erfarenheten från Windows 10, anmäl dig till Windows Insider-programmet.

Eller om du äger en Windows 8.1-telefon och vill testa tidiga byggnader av Windows 10 på din telefon, hämta appen Phone Insider.

Och för att fortsätta täcka Windows 10-resan på alla enheter, se till att du går med i våra Windows 10-forum.