Ström Media från Android till Apple TV, Roku, Xbox eller Smart TV

Ett av problemen med att låsa sig in i ett visst tekniskt ekosystem är när de inte alltid spelar vilja med varandra när det gäller streaming. Till exempel kan du inte enkelt strömma Xbox Music till en Roku eller Windows Phone till Apple TV.

Naturligtvis finns det flera arbetsmetoder som du kan använda som PLEX eller Tonky. Men vi vill ha ett enkelt sätt - en standard är DNLA eller Miracast - som låter dig strömma innehållet mellan enheter oavsett plattformen.

Tja, en av utvecklarna för ClockworkMod, Koushik Dutta, har släppt en slutgiltig version av en app för Android kallad AllCast som tillåter streaming till Apple TV, Roku, Xbox, Smart TV och andra DLNA-kompatibla enheter.

Använda AllCast for Android

Först ladda AllCast till din Android-surfplatta eller -telefon. Det är en gratis app och den fria versionen har en begränsningsgräns på en minut för bild och video. Detta ger dig chansen att använda den och testa den. Sedan för att ta bort gränsen måste du uppgradera till premiumversionen, som vid tidpunkten för detta skrivande är 4, 99 USD.

Se till att enheten du vill strömma till är igång och starta AllCast. Då ger ge ett ögonblick medan det hittar allt som är kompatibelt. I mitt exempel här visar det min Xbox 360, Roku, Pioneer AV-mottagare och Apple TV.

Efter att du har valt uppspelningsenheten kan du spela vad som helst som du har på telefonen eller surfplattan.

Vad gör AllCast till en enklare lösning jämfört med något som Twonky eller PLEX, behöver du inte installera en klientapp på uppspelningsenheten också. Du laddar helt enkelt ner AllCast på din smartphone eller surfplatta. Då är chansen att det finns en kompatibel uppspelningsenhet för vardagsrummet.

En intressant sak att notera är att appen för närvarande inte stöder Googles Chromecast, men funktionen bör komma i en framtida uppdatering.

För mer information och felsökning, kolla in AllCast Wiki på GitHub. Här är en video från Koushik som visar AllCast i aktion:

">