Traktor DJ Music App för iOS Review

Som firande av femårsjubileet för Apples App Store har folk på Cupertino gjort flera populära App Store-appar tillgängliga gratis. En av dem är Traktor DJ av Native Instruments. Jag använder många Native Instruments-saker för min musik. Det är fantastiska saker. Förresten, kolla in min studioserie här.

Traktor DJ för iOS

Innan vi börjar, vill jag betona något mycket viktigt. Jag är inte en DJ. Jag har aldrig DJ, och jag är inte intresserad av att göra det. Eftersom appen är gratis, tänkte jag att jag skulle ge det en virvel. Många tycker att en elektronisk musiker är en DJ. Jag skapar min musik från början. DJing innebär att du tar populära eller kända låtar och lägger dem ihop medan du hoppas att folk fortsätter att dansa och ha en rolig natt.

Vad är det?

Traktor DJ är en iPad app för folk som vill DJ eller lära sig att DJ. Det är ganska enkelt att använda. Du har två spår. Du sätter in en sång till var och en, och ställer in dem så att deras beats matchar. Det här är lika enkelt som att slå på "Sync" -knappen längst upp på varje spår. Var försiktig, för om du går från en otroligt snabb sång till en mycket långsammare så kommer den långsamma låten att öka när du synkroniserar den. Det kan låta obehagligt. Det kommer inte att vara en chipmunk röst, men det verkar snabbare än det borde, vilket kan låta avlyssna på lyssnare som är bekanta med spåret. De kommer att säga, "Är den här låten som spelar snabbare än vad den borde vara?" Vet att detta också kommer att hända om du måste lägga till en större nedgång till en snabbare sång.

DJ

Normalt köper du två låtar för att starta. Justera fadern så att du kan höra låten du vill höra först och tryck på uppspelningsknappen. Det börjar spela upp. När synkroniseringsknapparna är gröna betyder det att låtarna är tempo-matchade.

Därifrån kan du starta den andra låten. Det börjar spela upp, och du använder crossfader för att övergå till den nya låten. Du måste bara se till att den är smidig och bryter inte upp känslan. Alltför många oerfarna DJ-spelare gör det, och de gör inte beatmatch. Vad du hamnar med är en folkmassa som måste stoppa och justera eller pausa för en sekund, eftersom tempo och känsla av musiken förändras alltför brått.

Som en sång spelar kan du köa upp det andra spåret. Detta är vad du ska göra för att förbereda nästa låt så att den kommer in som den föregående slutar.

Appen är ganska cool för att röra runt. Jag är fortfarande inte intresserad av DJing, men det är coolt att veta att jag har ganska mycket vad jag behöver, och allt jag behöver göra är att lägga till de korrekta låtarna på min iPad. Faktum är att jag DJing i mitt rum just nu när jag jobbar med denna recension. Typ. Egentligen testar jag bara appen. Ändå är det roligt för en freebie. Ta tag i det när du kan, eftersom Traktor DJ normalt är $ 20!

Traktor DJ för iPad

Traktor DJ för iPhone

Sångar Utvalda i granskning:

Informatik - Brave New World

Informatik - Flesh Menagerie

Nio tum Nails - Sin

Estetisk perfektion - omänsklig