Varför köpa vinyl och cd-skivor på Amazon med AutoRip är fantastiskt

Nyligen introducerade Amazon sin AutoRip-funktion. När du köper en CD, får du också en digital MP3-version med din beställning som automatiskt läggs till i din Amazon Cloud Player. Kort därefter lade företaget till sig vinyl för AutoRip-inköp. Som en bonus gäller det för inköp av cd-skivor och dokument som går tillbaka till 1998.

Jag beställde just en nyutgiven cd från Alice in Chains. Priset är $ 9, 99 för CD-skivan - som även innehåller den automatiska digitalversionen. Du kan ladda ner den digitala versionen direkt. Eftersom jag är Amazon Prime-medlem, får jag också gratis två dagars frakt för CD-skivan. AutoRip-versionen verkar vara 256kbps Variabel Bitrate vilket är anständigt kvalitet.

Nu kanske du inte vill ha den fysiska CD-skivan eftersom de är "gamla skolan". Tja, som jag har tittat, kostar den digitala MP3-versionen $ 11, 99 vilket är två dollar mer och ingen fysisk skiva och konstverk. Du kommer att strömma och ladda ner albumet med en gång, och om några dagar har den officiella cd-skivan - inte bara en snabb säkerhetskopiering, men du får bilder, noter och mer. Självklart kommer den fysiska versionen med AutoRip inte alltid att bli billigare, varje titel varierar. Och inte alla album är tillgängliga för AutoRip-funktionen.

Austin sammanfattade fördelarna med AutoRip ganska bra i sitt tidigare inlägg:

Du behöver inte manuellt rippa din musik längre eftersom Amazon ger högkvalitativa MP3-kopior av det.
Vinylposter och ljud-CD-skivor sätter ibland bakom MP3-albumutgåvor med upp till en månad. AutoRip låter dig lyssna på musiken medan du väntar på att det fysiska mediet dyker upp. (tack Brian Burgess för detta tips)
MP3-skivorna lagras på Amazons molntjänst, och inte sätter upp hårddiskytan.

Jag har tänkt på att komma undan från att få CD-skivor, jag har redan hundratals av dem. Men om nya utgåvor är samma pris eller billigare, varför inte få den fysiska versionen också? Jag börjar dock samla in mer vinyl, och om du beställer en ny post, även om vinylversionen inte är tillgänglig omedelbart, får du MP3-versionen medan du väntar.

Vad tar du med? Vill du fortfarande samla in fysiska versioner av din musik - antingen CD eller Vinyl? Har du beställt allt från Amazon med AutoRip? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta om det!