Comcast lanserar en Streaming TV-tjänst

I dag meddelade Comcast att det lanseras en ny streaming kabel-tv-tjänst som heter Stream. Den nya tjänsten kostar ytterligare 15 dollar per månad för befintliga Xfinity-kunder.

Med tjänsten $ 15 / månad kan du titta på program från flera nätverk på din bärbara dator, surfplattform, smartphone eller annan mobilenhet. Några av de levande kanalerna som ingår är HBO, FOX, NBC och andra.

Beta Stream-tjänsten lanseras först i Boston-området i slutet av sommaren, sedan flytta till Chicago och sedan Seattle i slutet av året. Comcast säger att det kommer att erbjuda Stream till alla amerikanska kunder i början av 2016.

Medan den nuvarande servicen börjar små i bara ett par städer ser vi inte mycket här att du inte redan kan få med många andra streamingtjänster som redan finns tillgängliga. Det kan givetvis förändras när projektet blir större.

Först kommer du bara att kunna titta på strömmande nätverk hemifrån. Det innehåller också tusentals on demand-filmer och visar. Med tillgången på begäran kan du använda TV överallt och ett moln-DVR för att spela in live-tv och titta senare var som helst.

Comcast sade i sitt pressmeddelande:

Det är en spännande tid att vara en TV-fan - det finns mer kvalitetsinnehåll än någonsin och till synes gränslösa sätt att följa med alla shows och filmer som folk pratar om. Vi fortsätter att experimentera genom att skapa erbjudanden som Stream, så att användare kan välja den tjänst som fungerar bäst för dem.

Huruvida denna tjänst kommer att vara värt att spendera mer pengar på ditt nuvarande internet- eller kabelabonnemang är fortfarande uppe i luften, men det är trevligt att se att stora kabelföretag börjar försöka med sig att ansluta sig till sladdrevolutionen. Comcast uppenbarar sig utan tvekan Netflix går inte någonstans och om den vill behålla och behålla sina kunder, kommer den att behöva uppfinna - och snabbt!