Reclaim Gigs of Hard Drive Space Efter en Windows Upgrade

Oavsett om det är en fullständig operativsystemuppgradering, som för Windows 7 till 8.1, eller bara en Service Pack-uppdatering i Windows 7, finns det utrymme på hårddisken som du kan återkräva. Och mängden utrymme du får tillbaka kan överraska dig.

När du uppgraderar ditt system skapar Windows en kopia av den tidigare versionen på den lokala hårddisken om du behöver rulla tillbaka till föregående installation. Kanske var installationen inte framgångsrik, ett viktigt program fortsätter att krascha, eller något annat går fel. Men om allt går bra efter uppdateringen (vänta några veckor innan du ringer det) kan du ta bort den säkerhetskopian. Med tiden samlar det många föråldrade filer som du inte behöver.

Vanligtvis för att få tillbaka hårddiskutrymme kan du köra verktyget Diskrening. Men kör den på det vanliga sättet, skannar inte WinSxS-mappen som finns i katalogen C: \ Windows .

Återskapa hårddiskutrymme efter en Windows-uppgradering

Om du har OS kör det bra, här är hur du får tillbaka ditt diskutrymme. Använd först tangentbordsgenväg Windows Key + R för att hämta dialogrutan Kör och skriv: cleanmgr och tryck Enter.

Om du har flera enheter på ditt system måste du välja rotationsenheten (vanligtvis C :) - om du inte har flera enheter behöver du inte oroa dig för det här steget.

Vänta medan guiden Diskrening körs och kommer tillbaka med resultat. Klicka nu på Rensa systemfiler .

Diskrensningsverktyget kommer att skanna din enhet och du får en annan lista med resultat. Du kan behöva rulla ner lite tills du hittar tidigare Windows-installation (er) - kolla det och klicka på OK för att permanent ta bort filerna. Vanligtvis kan du spara en bra bit av utrymme genom att göra detta. I mitt exempel här hämtade jag bara 5 GB utrymme efter uppgradering från Windows 7 till 8.1.

Eller i Windows 7, efter en Service Pack-uppdatering, återkrävde jag en halv gig. Vissa människor kommer att spara mer, och lite mindre körsträckor kommer att variera.

Om du inte har uppdaterat Windows 8 till 8.1, vad väntar du på? Windows 8.1 Update 1 ligger precis runt hörnet. Och efter den uppdateringen (som är mer som ett service pack) finns det säkert utrymme du kan få tillbaka genom att följa samma procedur.

Om du vill få tillbaka ännu mer, kolla in vår artikel: Fem sätt att återskapa diskutrymme i Windows