Microsoft Office 2019 Kommande under andra hälften av 2018

Microsoft har varit på en molnens första resa sedan Satya Nadella tog över tennarna i mjukvaran behemoth i 2014. Under mycket av den tiden har företaget lyckats omvandla många av sina flaggskeppsbordprodukter som Windows, Office, Exchange och SharePoint blir Internet-tjänster. Office 365 uppdateras den abonnemangsbaserade produktivitetssviten kontinuerligt med nya funktioner så snart de är klara. Sviten har nu över 100 miljoner abonnenter världen över.

Ny fristående version av Microsoft Office kommer 2018

Microsoft meddelade att den icke-abonnemangsversionen av Office i veckan kommer att bli uppgraderad senare 2018, Office 2019. Microsoft släppte den senaste eviga versionen av produktivitetspaketet hösten 2016, vilket har blivit ganska daterat med tanke på de många förbättringarna till Office 365 sedan.

Den nya versionen av Office, som innehåller Word, Excel, Outlook och PowerPoint, kommer också att åtföljas av nya påbörjande versioner av Exchange, SharePoint och Skype for Business. I ett blogginlägg nämnde Microsoft några av de funktioner som kommer i Office 2019 nästa år:

Office 2019 kommer att lägga till nya användar- och IT-möjligheter för kunder som ännu inte är redo för molnet. Till exempel kan nya och förbättrade bläckfunktioner som tryckkänslighet, lutningseffekter och bläckreplay-låta dig arbeta mer naturligt. Nya formler och diagram gör dataanalys för Excel mer kraftfull. Visual animationsfunktioner som Morph och Zoom-lägger till polska till PowerPoint-presentationer. Serverförbättringar kommer att innehålla uppdateringar för IT-hanterbarhet, användbarhet, röst och säkerhet. Källa

Om du redan kör Office 365 har du redan tillgång till dessa funktioner. Det skulle inte vara överraskande om Office 2019 kommer att bli lika föråldrad som 2016 när den släpps på grund av en frusen särdragssats.

Med detta sagt är Office-perpetuella utgivningar fortfarande ett viktigt alternativ för organisationer som gillar förutsägbarhet och möjligheten att distribuera nya funktioner och teknik i sin egen takt. Administrerade miljöer gillar helt enkelt inte att lägga till saker som kan bryta eller orsaka kompatibilitetsproblem. Nya funktioner som kommer till Office 365 har varit så snabba, Microsoft måste skapa en uppdateringshistorik sida bara för sviten.

Microsoft förväntas ge mer information under de närmaste månaderna. Är du fortfarande en evig kontorsanvändare, i så fall vilka versioner använder du fortfarande?