Startmeny Kommer tillbaka till Windows 8.1 Slutligen

Under Microsofts utvecklingskonferens, Build, förra veckan meddelade Microsoft exec Terry Myerson bland annat att det finns ett nytt koncept om Start-menyn som kommer tillbaka i en framtida uppdatering till Windows 8.1. Detta borde minska den kritik som konsumenterna och affärsmännen har haft om det nya moderna gränssnittet som introducerades i Windows 8.

Skottet nedan är ett bevis på konceptet - inte nödvändigtvis hur det kommer att se ut - men det verkar att det kommer att innehålla både traditionella aspekter av Start-menyn och nya Modern Start-skärm-live-plattor.

Enligt hans inlägg på Blogging Windows:

Vi bestämde oss för att göra detta är ett tankeväckande sätt - en där vi kunde möjliggöra mer produktivitet för kunder som arbetar i skrivbordsläge, samtidigt som vi bygger smarta broar till den nya moderna användarupplevelsen och ser till att kunderna kan få tillgång till alla dina fantastiska appar i Windows Store oavsett var de är i upplevelsen, eller vilken typ av enhet de är på.

Nu när Steven Sinofsky och Steve Ballmer har böjt sig ur företaget, och ny vd Satya Nadella har tagit roret ser det ut att företaget lyssnar på sina kunder mer. Kommer detta leda till omfattande adoption av Windows 8.x nu? Tiden får avgöra. Men det verkar som om framtiden borde vara bättre för Microsoft på konsumentsidan.

Kom ihåg att Windows 8.1 Update kommer till alla på tisdag 8 april via Windows Update. Detta inkluderar inte startmenyn som visas ovan, men ger många nya sätt att interagera med det moderna gränssnittet med ett traditionellt tangentbord och en mus.

Det låter dig stifta moderna appar på Aktivitetsfältet, navigera i plattformsgränssnittet lättare med musen, inkluderar möjligheten att alltid visa aktivitetsfältet och mer. En annan ny egenskap som är värt att nämna är när den installeras på en icke-touch-dator, kommer den nu automatiskt att starta till skrivbordet. Inget mer behöver göra förändringen själv.

För mer, se till att kolla in vår artikel om vad du kan förvänta dig från Windows 8.1 Update.