Hur man gör en Windows 10-dator till en Wi-Fi-hotspot

Att bo i ett landsbygdsområde tenderar att ha sina nackdelar, särskilt för mobila enheter. Jag har dataplaner som kan få min smartphone att komma åt webben, men den största hindret håller en enhet uppdaterad. Mobilapp och operativsystemutvecklare uppdaterar hela tiden deras programvara, och användaren uppmanas alltid att uppdatera en app bara för att upprätthålla funktionaliteten.

Just idag fick jag ett meddelande på min smartphone som berättade för mig WhatsApp är föråldrad och behöver en ny version för att få tillgång till meddelanden. På en smarttelefondataplan är detta orealistiskt, med begränsad anslutning måste jag ta hand om bäring av min bärbara dator till stan för att få den uppdaterad, men hur är min smartphone? Internet Cafés i mitt land tenderar inte att ge trådlös åtkomst som begränsar dig till en kabelansluten anslutning. Lyckligtvis finns det ett snabbt och enkelt arbete för det; dela dina datorer wi-fi-anslutning.

Med utgåvan av Windows 7 lade Microsoft till möjligheten att konfigurera en ad-hoc Wi-Fi-hotspot med din trådlösa anslutning. Om du fortfarande kör Windows 7 kan du kolla in vår artikel hur du konfigurerar den. Så vad sägs om Windows 10 PC? Tyvärr kunde möjligheten att skapa ett ad hoc-nätverk enkelt via GUI tas bort med Windows 8. Du kan fortfarande skapa en, men det är mycket irriterande kommandoradsarbete som är inblandat.

Tack och lov finns det en ännu enklare lösning som heter Virtual Router Manager som vi först tittat på i Windows 8, och det fungerar fortfarande i Windows 10. En gratis nedladdning, det här lilla och open source-verktyget tar hand om hela inställningen att stänga dina bärbara datorer trådlöst anslutning till en hotspot. Allt du behöver göra är att välja SSID (namnet på din trådlösa anslutning) och ett lösenord, och du är bra att gå.

Gå till Virtual Router Manager-sidan på CodePlex och fortsätt sedan ladda ner den senaste versionen. Se till att du laddar ner den direkt från CodePlex webbplats . Många webbplatser värd den här lilla appen och injicerar den med spionprogram och andra skräp. Om du försöker hämta det från en av dessa webbplatser finns det en möjlighet att du kommer att drabbas av många drivrutiner av nedladdningar som är svåra att ta bort.