Splashtop Win8 Metro Testbed för iPad

Medan du väntar på Nokia och andra företag att släppa Windows 8-tabletter kan du uppleva Windows 8 Metro UI på din iPad ... ja, din iPad. Här är en titt på Splashtops Win8 Metro Testbed iPad app.

Ladda först Splashtop Win8 Metro Testbed-appen från iTunes App Store på din iPad. Det fungerar på vilken version av iPad som helst som kör iOS 3.2 eller senare. Under en begränsad tid är det bara $ 24, 99.

När du startar Win8 Metro Testbed, uppmanas du att ladda ner Splashtop Streamer for Windows 8. Splashtop Streamer-programmet är gratis.

Installera nu streamer på något Windows 8-system som du vill komma åt från iPad. Installationen är rakt fram efter installationsguiden. Installation tar bara några sekunder vilket är trevligt.

Följande skärm visas under installationsprocessen. Var inte orolig. Programvaran är helt säker. Klicka på Installera.

Nu är det dags att ställa in Splashtop Streamer. Det är också en snabb process. Klicka på Gå.

Ange en säkerhetskod två gånger. Koden måste vara minst åtta tecken och innehålla ett nummer och ett brev. Klicka på Nästa.

Det är allt. Du är nu redo att börja använda appen. Klicka på Slutför.

Klicka på ikonen Splashtop i Aktivitetsfältet för att dra upp inställningarna för Splashtop Streamer. IP-adressen är den du kommer att använda för att ansluta till din iPad. Du kan också ändra ditt lösenord och hantera andra nätverksinställningar som portnumret som används.

En annan cool funktion är att logga in på ditt Google-konto så att du kan komma åt datorn från var som helst du har en internetanslutning.

Ta nu din iPad och starta appen Splashtop Win8 Testbed. Du får se en lista över de datorer som du har Windows 8 och streamerprogrammet installerat.

De hittades automatiskt i mitt hemnätverk. Tryck på det system du vill komma åt.

Skriv sedan in säkerhetskoden du angav när du ställde in Streamer på Windows 8-systemen. Det erbjuder att komma ihåg koden för dig - vilket alltid är praktiskt. Om du delar din iPad med någon annan kommer du förmodligen att lämna den okontrollerad.

Framgång! Du är ansluten till ditt system. Det första du ser är en praktisk Hints Control Bar som visar hur du använder appen.

Nu kan du börja använda Metro UI på din iPad. Kontrollen är ganska flytande, med lite förskingrande. Förvänta dig att de nya Windows 8-tabletterna erbjuder en mjukare upplevelse. Hastigheten på ditt WiFi-nätverk bestämmer vätskan i upplevelsen.

Som de säger kommer din körsträcka att variera. Jag har en snabb WiFi-anslutning och hade alla extra WiFi-enheter avstängda och det fungerade väldigt smidigt. Det viktigaste är att du kan uppleva Metro UI utan mus och tangentbord. Du kan använda pekbågar för att styra den på din iPad.

Nu kan du testa Metro UI och se vad du kan förvänta när Windows 8-tabletter blir tillgängliga.

Den har ett komplett tangentbord inklusive Windows-tangenten. Det låter dig komma åt skrivbordet också.

Det trevliga med att ha Windows Key är att du enkelt kan växla mellan Metro UI och skrivbordet.

Under testningen av appen kunde jag till och med komma åt Camera Metro-appen på en bärbar dator med en webbkamera. Du kan få tillgång till allt som du skulle som om du satt framför ditt Windows 8-system.

Kontrollpanelen har några snygga funktioner. En av dem är Trackpad. För att dra upp kontrollpanelen trycker du på tangentbordsikonen i nedre vänstra hörnet. Tryck sedan på ikonen Trackpad i mitten av kontrollfältet.

Detta låter dig använda hela din iPad-skärm som en muspekare. Mycket lättare för att använda skrivbordet. Till exempel, här använder jag spårvägsmusfunktionen för att dra upp Power User-menyn.

Medan huvudtanken bakom den här appen är att se hur Windows 8 Metro User Interface fungerar på en surfplatta. Du kan också fjärransluta i andra versioner av Windows - förutsatt att du har Splashtop Streamer installerat på den. Här är ett exempel på att köra Windows 7.

Här är ett exempel på Vista Ultimate.

Och äntligen XP Professional SP3.

Om du inte har ett pekskärmsystem som kör Windows 8 Consumer Preview, är Splashtop Win8 Metro Testbed en otrolig upplevelse. Detta är en vinnare händer ner. Förutom att ha tillgång till Windows 8-skrivbordet och andra versioner av Windows, lägger det bara till sitt värde. Jag har alltid varit ett fan av andra Splashtop-applikationer, och det här besviknar inte. Om du vill testa det, ta det snart när det är halva priset. Du kommer inte bli besviken.

">