Sortera och prioritera viktiga e-postmeddelanden med hjälp av fokuserad inkorg för Outlook

Vi har länge sedan övergivit begreppet att skicka och ta emot färre e-postmeddelanden. Nu accepterar vi helt enkelt en överflödig inkorg som norm och letar efter sätt att hantera roten. För några år sedan lanserade Google ett inbox-avgörande initiativ som gav oss Gmail-kategorier och Inbox by Gmail. Microsoft Outlook har tagit ett svep på det med, med sin Clutter-mapp, som innehåller lågprioriterade e-postmeddelanden. Nu rullar Microsoft ut en annan funktion som syftar till att hjälpa dig att sortera genom lavin av e-postmeddelanden: Fokuserad inkorg.

Fokuserad inkorg är ett slags motsats till Clutter. Det är en separat flik som visar dina viktigaste e-postmeddelanden. Eller, åtminstone vad Outlook anser är dina högprioriterade e-postmeddelanden. Kolla in det.

">

Organisera viktig e-post med hjälp av fokus för Outlook

Fokuserad inkorg är fortfarande rullad ut över alla Microsoft: s Outlook-klienter, som inkluderar Outlook.com, Outlook på webben och Outlook 2016 för Windows och Mac. För mig personligen har jag bara den på min iPhone. Användare som kör Outlook för Android bör också ha den. Fokuserat visas som en separat flik i din inkorg; Om du inte ser det kan du behöva aktivera det eller funktionen har inte rullats ut på ditt konto. Fokuserad inkorg fungerar på samma sätt som den nuvarande Clutter-tekniken. Faktum är faktiskt också drivet av samma teknik. Så här aktiverar du det på ditt konto:

Aktivera inriktad inkorg för Outlook på webben och Outlook.com

  1. Klicka på Inställningar > Displayinställningar
  2. Klicka på fliken Fokuserad inkorg
  3. Välj Sortera meddelanden i Fokuserat och Annat
  4. Klicka på OK

Du kommer nu att ha en separat Fokuserad flik i din inkorg.

Ställ in Fokuserad inkorg i Outlook för iOS

Tryck på Inställningar, märk konto och tryck sedan på Fokuserad inkorg

När installationen är klar bör du se två flikar i din inkorg med namnet Focused and Other.

Fokuserad inkorg visar meddelanden som prioriteras intelligent baserat på en algoritm. Självklart är det programvara, så det kanske inte är perfekt. Du kan kolla fliken Annat om du inte ser ett prioriterat meddelande.

Finns det några omedelbara fördelar med att använda fokuserad inkorg? Det är typ av hit eller miss hittills, men fokuserad inkorg säkerställer att du ser meddelanden från kontakterna du kommunicerar med ofta baserat på testningen. Det betyder inte att du borde lägga all din tro på det och ignorera fliken Övrigt . Användare kan anpassa beteendet genom att flytta meddelanden till den inriktade inkorgen eller vice versa, så algoritmen blir bättre över tiden. Jag märkte att det fanns en hel del skräppostmeddelanden inom fliken Fokus, vilket visar att Outlook har lite av en inlärningskurva att starta. Ett annat problem jag märkte är inkonsekvensen mellan funktionalitet över klienter. Fokus på Outlook för iOS saknar funktionaliteten som finns i skrivbordsversioner, såsom möjligheten att flytta mellan fokuserade och andra inkorgar. Förhoppningsvis blir det bättre med tiden, men om du inte gillar det kan du alltid inaktivera det.