Så här döljer du text inuti bildfiler

Ibland döljer känslig information i vanlig syn det bästa sättet att dölja det. Och eftersom det förmodligen finns många bilder på din dator, varför inte använda dem för att dölja text, utan att påverka bilderna och uppstå misstankar?

Bildfiler kan dölja text utan att deras storlek påverkas för mycket. Det kallas steganography, och det låter dig dölja text i bilder utan att någon vet. Här är två sätt att göra det - den första är det enklaste, och den andra är den geekiska metoden.

Enkelt sätt - Använd ImageHide

ImageHide är ett gratis verktyg för att dölja text i bilder. Det behöver inte installeras så att du kan köra det från en flash-enhet eller till och med hålla appen på din Dropbox och köra den därifrån. När du startar den klickar du på Ladda bild och väljer bilden du vill dölja text in. Det kan vara något bildformat, men tänk på att den resulterande filen kommer att finnas i PNG eller BMP-format.

När bilden är laddad skriver du in eller klistrar in vilken text du vill gömma i det nedre fältet. Klicka sedan på Skriv data-knappen på toppmenyn. Du får ett bekräftelsemeddelande i statusfältet längst ner i fönstret.

För mer säkerhet, föreslår jag också att använda krypteringsfunktionen. Om du klickar på Kryptera-knappen kommer du till ett annat fönster, där du klickar på en annan Kryptera-knapp. Det här frågar dig om ett lösenord.

För att se texten du har gömt, starta bara ImageHide och ladda bilden.

Den geekiska metoden

Nu för geekier-metoden, som låter dig dölja text i en JPG-fil. Jag föreslår att du använder en mapp på roten på din enhet för att spara tid. Jag använder C: \ Temp för exemplet.

Öppna anteckningsblock, lämna de två första raderna tomma och skriv sedan texten du vill gömma. Spara sedan den i mappen du valt.

Kopiera nu också JPG-filen som du vill dölja text i, i samma mapp. Mappen ska nu se ut så här.

Öppna nu ett kommandotol och använd kommandot cd .. för att gå till mappen där de två filerna är. var i mitt exempel gick jag till cd temp.

En gång i den katalogen skriver du följande:

kopiera / b Namn-av-första-bild.jpg + Namn-av-fil-innehållande-text-du-vill-att-hide.txt Resultat-bild-namn.jpg

Nu ser du i den katalogen och du ser att den nya filen har skapats.

Nu, för att se texten du har gömt, måste du öppna bildfilen med anteckningsblock. Nu bläddra helt ner till botten.

Att använda den geeky-metoden är förmodligen mer av ett hemligt sätt att dölja text, om någon på din dator vet vad ett program som ImageHide är för, men som jag sa att det är definitivt geekier.

Du kan göra många coola saker med anteckningsblock. I själva verket använder vår chefsredaktör det för ett enkelt sätt att hålla en daglig stämplad logg och svär vid det!