Microsoft gör delning av objekt från OneDrive enklare

Microsoft meddelade idag att det gör delningsupplevelsen i OneDrive.com lättare. Det nya alternativet på webbversionen av OneDrive ger dig nu de två mest populära alternativen för att dela upp rakt fram. Här är en titt.

Lättare delningsupplevelse med OneDrive.com

Microsoft förklarar varför ändringen gjordes på OneDrive-bloggen:

Tidigare, när du klickade på "Dela" presenterade vi dig med alternativet "Bjud in personer" eller "Hämta en länk." Flertalet människor ville bara få en länk, men det var inte standardvalet. När du valde "Hämta en länk" erbjöd vi också ett antal sätt att anpassa den länken och begränsa åtkomsten. Detta resulterade i mycket förvirring och brutna länkar, och de flesta av dessa alternativ användes mindre än 0, 01% av tiden.

Den nya upplevelsen ger de två mest populära alternativen direkt fram. För att prova det, högerklicka på OneDrive-ikonen i Aktivitetsfältet och välj Visa på nätet .

Navigera sedan till objektet du vill dela och klicka sedan på knappen Dela på den övre verktygsfältet.

Då presenteras du med en dialogruta som ger de två mest populära alternativen för delning. Endera får en länk eller skickas som ett bifogat e-postmeddelande.

Men vad händer om du vill ha fler delningsalternativ, som att lägga in ett foto på sociala medier? Inga bekymmer, alternativet är fortfarande kvar. Välj bara Hämta en länk och längst ner på dialogrutan ser du ett alternativ att klicka på Mer.

Det ger dig en lista över olika tjänster (inklusive e-post) som du kan dela dig med foto eller dokument. Det är också värt att notera att varje alternativ fortfarande tillåter dig att kontrollera behörigheterna för vem som kan göra ändringar i filerna och mapparna.

Det här är ingen signifikant förändring av OneDrive, men som vi alla vet är det de små sakerna. Microsoft säger "Som förväntat hjälpte den nya dialogrutan människor att dela filer mer framgångsrikt och resulterade i att fler personer delade fler saker oftare."

Naturligtvis gäller detta endast för webbversionen av OneDrive, och inte för programmen. Ge det ett försök och låt oss veta vad du tycker.