En Smartphone Med Geiger Counter? Endast i Japan.

Japanerna är kända för att använda några av de märkligaste gadgetsna i världen, och här är ett annat perfekt exempel. Det är en mycket färgstark Android-smarttelefon med en Geiger-räknare. Det är det verktyg du använder för att mäta strålningsnivån.

Vid första anblicken är Sharp Pantone SoftBank 107SH inget annat än en vanlig Android-smartphone, tillgänglig i en hel massa färger (åtta av dem, för att vara exakta - vilket skulle förklara Pantone i namnet).

Funktionerna är i grunden vad du kan förvänta dig från en bra Android-telefon. En enstaka 1, 4 GHz-processor, 4 megapixelkamera och en 3, 7 tums pekskärm med 854 x 480 pixlar. Det kör också den senaste Android-versionen, 4, 0 Ice Cream Sandwich. För att göra sakerna ännu mer attraktiva är det damm och vattenbeständigt.

107SH har en funktion ingen annan telefon har - en frontknapp som när du trycker på får telefonen att mäta strålningsnivån runt dig. Mycket användbart om du har vana att ta långa promenader genom Prypiat.

Skämt åt sidan, jag kan helt förstå varför en japansk telefon skulle ha detta, med tanke på Fukushima katastrofen förra året. Jag menar, om du kan använda dina smartphones för att veta vilka områden du borde undvika, varför skulle du inte, bara för att stanna på den säkra sidan?

Ingen nyheter om pris, eller en amerikansk eller europeisk utgåva - även den officiella produktsidan är bara på japansk.