Smartphone eller Dumbphone?

Med sommaren i full gång undrar många föräldrar om det är dags att få sitt barn en mobiltelefon. Föräldrar kämpar med inte bara frågan om att få en telefon, men vilken telefon och plan som är rätt för dem. Vi har inte alla svar, men vi har några idéer. Föräldraskap innebär alltid personliga beslut om vad som är rätt för dina barn.

Är en telefon en nödvändighet?

Människan gick till det 21: a århundradet utan att barn hade telefoner. Barnen gick vilse i ett köpcentrum eller blev ensam i lägret, och de överlevde. Jag menar inte att belysa dessa verkliga problem, men det behöver lite perspektiv. Inte alla barn behöver en telefon, oavsett hur mycket de protesterar.

Varje förälder har sin åsikt, men jag tror att de flesta föräldrar får sitt barn en telefon av tre skäl:

  1. Nödfall : Om föräldrar eller barn har en nödsituation, måste de hålla kontakt. Ett uppenbart exempel är om barnet är förlorat, kidnappat eller skadat. Föräldern vill också nå ett barn om det finns en familjesituation. Om mamma är, förbjuder himlen i ett bilbrott någon att nå barnet för att samordna pickupen.
  1. Anslutning : Om inget är fel, kanske du fortfarande vill ringa barnet. Du kanske vill berätta för dem att du kör sent, eller din son vill stanna lite längre hos en kompis. Föräldrar som inte längre har en fast telefon vill ha sina barn att kunna ringa andra. Medan många människor ansluter sig via röst eller text, måste du överväga andra tjänster som WhatsApp.
  1. Roligt : telefonerna är inte bara för kommunikation, men som vi vet smartphones gör ett ton mer. Med yngre barn ger vi dem våra smartphones för att hålla dem underhöll. När de blir äldre inser de att telefonerna är mini-datorer som kan göra nästan allting

Smartphone eller Dumbphone?

Om ditt mål är primärt nödkontakt eller allmän anslutning, är en dumbphone det smartare valet. Så kallade "brännare" -telefoner är vägen att gå. Dessa telefoner har inte de stora pekskärmarna, så de är mindre benägna att spricka med grov hantering. Även om de spricker, är de fortfarande funktionella, till skillnad från många smartphones. Medelpriset på dessa börjar på ungefär 20 dollar. Om ditt barn förlorar saker enkelt, är det här en hel del.

Billiga dumbphones har inte ett tangentbord. Den begränsningen gör det svårare för ditt barn att skriva. Om ditt mål är bara röstsamtal kommer bristen på ett tangentbord inte att vara ett problem. Leverantörer brukade ha dumbphones med tangentbord, men de är svåra att hitta idag. Eftersom dumbphonesna inte kör program, behöver du inte oroa dig för att ditt barn äter upp dataplanen.

Om du redan har en smartphone kan din första instinkt vara att ge ditt barn hand-down. Det kan vara billigare på kort sikt eftersom du redan har telefonen. Om de inte är redo för ansvaret än, kommer du vara fast med en dyr skärmreparation på nolltid.

Om de är gamla nog och ansvara för en smartphone, för all del, gå för det. Precis som de flesta föräldraråd, vet du bara när ditt barn är redo. FTC bestämde att barn under 13 behöver ett särskilt skydd på Internet genom barnets Online Privacy Protection Act. Till exempel kräver Facebook: s regler att personen ska vara över 13 år för att kunna använda sin tjänst.

Om du uppgraderar din telefon och ditt barn är redo för din gamla smartphone, ger det inte alltid rätt val. Även om ditt barn är ansvarigt, bör du anta att telefonen kommer att bli trasig, förlorad eller stulen. Om du har en avancerad smartphone, som en 128 GB iPhone 6, kommer förlusten att sticka. Du kanske bättre är att sälja den telefonen online och köpa ditt barn ett lägre iPhone eller Android-system.

iPhone eller Android?

Denna analys kommer inte att vara en jämförelse av vilket operativsystem som är bättre. Jag kommer att fokusera på säkerhets- och säkerhetsfunktionerna för familjer. Den stora fördelen med iOS för familjer är Family Sharing-funktionerna. En förälder kan köpa en app med sitt konto och sedan dela det inte bara med en make, men också med barn. Om du redan kör iOS på din telefon eller surfplatta, sparar du massor av pengar som ger ditt barn en iOS-telefon. Telefonen måste kunna köra det aktuella operativsystemet. Om inte, kommer den gamla telefonen inte att kunna köra några av de nyaste programmen. Jag hade det här problemet när jag gav min gamla iPhone 4 till min syster. Hon är fortfarande på iOS 8 och har nya problem med appar som det verkar varje dag.

Apples "walled garden" -inriktning till appar betyder att ditt barn är mindre benägna att ladda ner en skurk app. Några saker går igenom appbutiken, men Apple sparkar dem ut ur affären direkt. Google har ett större problem med osäkra eller olämpliga program. Du kan ställa in vissa föräldrakontroller i Google Play, men det är beroende av säljare att kategorisera sina appar korrekt.

Apple har också inbyggd föräldrakontroll för hela enheten. Liksom Google Play låter Apple föräldern begränsa vilken typ av inköp du kan göra i appbutiken. Apple går utöver det och ger föräldrar systemomspännande och appspecifika skydd för innehåll. Inte bara kan föräldrar blockera eller filtrera innehåll, men föräldrarna kontrollerar vilken information barnen delar med andra eller vem de kontaktar. Google har föräldrakontroll apps, men du måste köpa dem i Google Play. De är inte inbyggda i operativsystemet som Apples produkter.

Oavsett vilket operativsystem du väljer väljer du inte ditt konto på sin telefon. Om de är gamla nog för en smartphone är de tillräckligt gamla för ett Google Play- eller iCloud-konto. När jag ser föräldrar dela sitt konto med ett barns telefon följer katastrof. Barnet kan oavsiktligt se föräldrars e-post eller få föräldrars lösenord. Jag jobbar i en college stad som hjälper människor med iPhones. Jag ser att många studenter behöver ringa föräldrar och be om iTunes-lösenordet så att vi kan konfigurera en ny telefon.

När de blir äldre måste barn göra inköp på egen hand. Medan du kan använda familjen dela så småningom på båda plattformar, är det inte en långsiktig lösning. När ditt barn har en egen familj vill de ha sitt innehåll. Börjar tidigt med ett unikt ID för ditt barn sparar problem senare.

Plocka en plan och funktioner

När du har bestämt vilken telefon du ska få måste du hitta rätt plan. Detta beslut går tillbaka till målen för telefonen. Om du bara letar efter en nödkontakt kan det vara overkill att lägga till ditt barn till ditt befintliga konto. Beroende på din nuvarande plan är det vanligtvis $ 10- $ 25 för att lägga till en extra rad. Om allt du behöver är några telefonsamtal som säger att du kör sent, sparar du pengar. För nödsituationer är så kallade förbetalda "brännare" telefoner bra. Du betalar bara för de minuter du använder med en låg eller ingen månadsavgift. AT & T har en plan som kostar $ 2, 00 per dag för användning eller 24 cent per minut. T-Mobile har en plan på 3, 00 dollar per månad som innehåller 30 minuters samtal. Andra bärare som Consumer Cellular laddar $ 10 per månad och sedan en kostnad per minut.

Om du lägger till en rad i ditt konto för ditt barn, kom ihåg att data om extra radaktier och minuter med de andra telefonerna. Ett oansvarigt barn kan springa upp en stor räkning. Vissa operatörer låter dig begränsa användningen av data som AT & T Smart Limits, Sprints säkerhetskontroll, Verins säkerhetsskydd eller T-Mobiles familjebidrag. Bäraren kan debitera en annan avgift för den begränsningen, men låter dig också lägga till andra funktioner som en telefonsökare eller förhindra användning vid körning.

Bästa praxis

Om du köper en smartphone behöver den telefonen ett skyddande fall. Om det är ditt barns första smarttelefon kan du få problem med att räkna ut hur mycket skydd de behöver. Titta på deras cykel eller andra leksaker. Är de svåra på saker eller behandlar de leksaker försiktigt?

För extra skydd för mobila enheter är jag en stor fan av Otterbox produktlinje. De gör produkter för nästan alla telefoner. Defender-linjen är utmärkt för telefoner som drabbas av droppar. Otterbox äger även Lifeproof-fall, som också är vattentäta.

När du har fått ett fall för den här smarttelefonen är det dags att ställa in ditt barn med sitt eget konto. Använd en lösenordshanterare för att ange ett unikt lösenord för telefonens konto. Eftersom du är förälder måste du veta lösenordet. Trots allt betalar du räkningen. När de (så småningom?) Flyttar ut ur huset och får jobb, då kan de få sitt eget lösenord. Ange ditt e-postmeddelande som återställningsadress om de tappar åtkomst till sitt konto. Gör också telefonen som den andra faktorn för autentisering. Till och med tonåringar kan vara förtroendefulla och kanske ge bort sitt lösenord omedvetet till en tredje part.

Som en dator måste du ställa grundläggande regler för att använda telefonen. Kan du till exempel fråga Siri om att göra mattexamen? Finns det timmar att telefonen inte kan användas? Bärarna och telefonens föräldrakontroll kan hjälpa dig, men du måste diskutera reglerna med ditt barn. Diskutera som en familj vilka appar ditt barn kan öppna, vilka de kan kontakta, och vilka webbplatser de kan visa. Utdela inte helt ansvaret för tekniken. Du vill regelbundet granska meddelandeshistoriken, samtalsloggen och installerade appar.

Jag föreslår att inte barnen laddar mobiltelefonen i sovrummet. Som vuxna är vi frestade att kolla email eller surfa på natten. Barn har mindre viljestyrke än vi gör. Ladda telefonen i ett offentligt område i huset eller utom räckhåll för barnen. Det hjälper till att klara tidsgränserna.

Du är i Charge!

Återigen måste du komma ihåg att telefonen inte är en nödvändighet. Gör rätt beslut för din familj. Den här guiden ska fokusera konversationen.