Behöver du ett Drop.io Alternativ? Tonido är en groovy tjänst värt en titt!

Så snart Drop.io tillkännagav att de köptes av Facebook, skapade Tonido en ny välkomstsida för förbjudna användare. Naturligtvis tog jag betet och gav Tonido en snurrning - resultatet? Jag är imponerad. Det tillåter inte bara lätt fildelning, men det kan ge VPN en körning för sina pengar. Sporting a free prislapp, jag har inte sett någonting som någonsin tidigare. Men med implementeringen av mobilappar kan du jämföra det med Dropbox - förutom så långt, verkar det "gå utöver det.

Den verkliga säljaren som drog mig in var idén om 1 Click-no-uppladdning krävs-fildelning. Tonido har många andra funktioner, men fildelning måste vara nyckeln som verkligen gör det skina.

Hur 1-klick delning fungerar

När du har installerat Tonido lägger det till ett 1-Click Share-alternativ till din snabbmeny i Windows. För att dela med dig, högerklicka på objektet och välj Tonido 1-klicka Dela .

Ett fönstret med 1-klick Dela visas med URL-adressen inuti. Det kopierar automatiskt webbadressen så att allt du behöver göra är Klistra in det till var som helst eller vem du vill skicka filen till.

När någon besöker länken i en webbläsare, kommer de antingen att se din fil eller omedelbart börja ladda ner den.

Incase bilderna och skärmdumparna var inte tillräckligt, vi grävde upp den här videon nedan som visar hur 1-Click-fildelning med Tonido fungerar.
">

Gilla vad du ser? Nedan granskar vi bara en liten del av vad Tonido har att erbjuda.

Installation - PC Version

Till skillnad från VPN och andra fjärr delningslösningar är installationen lätt. Bara ladda ner installationsprogrammet från http://tonido.com/application_download.html och kör det. Starta installationsprogrammet och klicka sedan på Next ett par gånger. Gjort. Allvarligt var det så enkelt att även mormor kunde göra det.

Konto skapande

När du har avslutat installationen öppnar du sidan Skapa konto. Alla dina kontouppgifter är lagrade lokalt * på din dator. Det enda som lagras på nätet är kontonamnet som också är din Tonido-URL. Välj ett starkt lösenord, eftersom den som går till den här webbadressen eventuellt kan få tillgång till alla filer på din dator om de gissar ditt lösenord.

När du skapar ett konto för någon onlinetjänst är det viktigt att veta företagets integritetspolicy. Tonidos integritetspolicy är solid, dina data tillhör dig och de samlar inte in någon information om dig eller filer som du överför.

* Tonido användarvillkor påpekar vidare att ditt lösenord är lagrat lokalt och de inte har tillgång till någon av dina filer.

Du ska ansvara för att ditt lösenord är konfidentiellt och eftersom ditt lösenord aldrig överförs till CodeLathe, om du glömmer ditt lösenord, är det inte möjligt att återställa lösenordet och logga in i profilen. CodeLathe ansvarar inte för några lösenordsproblem som du kan stöta på, inklusive förlorade eller stulna lösenord.

Fjärrkontroll Hantera hela datorn från en webbläsare

När du har registrerat kommer Tonido automatiskt att öppna kontrollpanelen i din standardwebbläsare. Standardadressadressen för detta är http://127.0.0.1:10001/ui/core/index.html som är helt lokal och kan hanteras offline. Du kan komma åt samma kontrollpanel online från ditt användarnamn.tonidoid.com och det ska visas högst upp till höger på kontrollpanelen.

Enheter som stöds

Tonido arbetar på många olika system och plattformar. Du kan hitta systemspecifika nedladdningar för nästan vilken enhet som helst från Tonido-nedladdningssidan.

  • Windows XP, 2000, Vista och Windows 7 stöds
  • Bärbar USB Flash Drive version för Windows
  • Mac OS X
  • Ubunutu, Xubuntu, Kubuntu
  • Fedora / OpenSUSE
  • Arch Linux
  • Mepis
  • iPhone (officiellt tillgänglig i App Store)
  • Android (Finns i Android Market)

Strömma filer och musik från din dator till din iPhone, Android eller Blackberry Phone

Med Android eller iPhone kan du bläddra igenom hela datorn och öppna musik, videor eller verkligen någon fil du vill ha. Det fungerar till och med i en utsträckning på Blackberry, de försöker inte lämna någon ut. Naturligtvis är det självklart huruvida det faktiskt kan öppna vissa filer. Tonido kan ge dig tillgång till din .wmv-samling av filmer men det kan inte spela dem på en iPhone, såvida du inte skulle konvertera dem först till .mp4-format.

Slutsats

När du installerar Tonido på din dator blir det en molneserver. Du kan hantera din dator var som helst, dela filer med någon - direkt. Det är enkelt att non-geeks kan hantera det. Jag ger Tonido två groovy-tums upp så att du kan förvänta dig mer på denna coola tjänst som jag blir mer bekant med det!