Windows 10 Tips: Bläddra inaktiva Windows genom att hänga över dem

Windows 10 innehåller en ny funktion som låter dig rulla igenom dokument eller webbsidor utan att fokus ligger på fönstret. Den är inte aktiverad som standard, men kan enkelt sättas på i Inställningar. Här är en titt på hur du aktiverar det och varför det är användbart.

Windows 10-musinställningar

Om du vill aktivera rullning av inaktiva fönster öppnar du Inställningar> Enheter> Mus och pekplatta . Därifrån växlar du på Rulla inaktiva fönster när jag svävar över dem .

Detta är till nytta för forskning och skrivande dokument. Om du till exempel klipper två eller flera skärmar sida vid sida kan du bläddra igenom var och en utan att behöva klicka på den för att lägga fokus på den. Du sveper bara musen över fönstret du vill rulla och starta.

Detta sparar ett par klick och gör det enklare än att öppna separata flikar i en webbläsare och ständigt växlar fram och tillbaka. Och det här kommer att fungera med musen, tangentbordet eller pekplattan.

Det här är inte något nytt eftersom Linux och OS X har haft den här funktionen ganska länge, och det är länge för sent för Windows. Det finns tredje part verktyg som tillåter detta, som KatMouse som vi har täckt förut.

Men den häftiga saken här är funktionen är inbyggd i Windows 10, och du behöver inte förlita dig på muspekare från tredje part för att få ett liknande beteende.

Även om det här är en liten förbättring är det en välkommen, och vi säger ofta här: Det är de små sakerna som gör stor skillnad .