Smart Buys: Fem Gadgets Jag Köpte Under De senaste fem åren som var helt värt det

Jag vet titeln på det här inlägget låter lite själv gratulerande. Men jag lovar dig det är motsatsen. Jag är värst när det gäller impuls köper! Om det är någon elektronisk gadget, är det under $ 50, och jag fick bara ett presentkort i min inkorg från Amazon Associates, det är en utmärkt chans att jag ska köpa det utan bra skäl. Många av dessa impulser köper till slut dammsugna efter de första veckorna, eller ännu värre, kommer inte ens ut ur lådan (jag tittar på dig, Resistance band-tränings kit.) Men nu och då gör jag ett köp som faktiskt var värt det. Här är fem gånger att jag hade tur att köpa saker innan min hjärna slog in:

Foscam FI8910W Trådlös N IP-kamera

Jag köpte det i november 2012 för $ 69, 00 från Groupon. Jag tycker att det var min fru idé. Hon hade läst ett blogginlägg om att göra en av dessa till en videobarnskärm, och det var vad vi gjorde. Vi slutade använda det en ton. I själva verket när vi hade ett annat barn köpte vi en annan av dessa för 64, 99 dollar från Newegg. Det första barnet är för stort för att behöva en babyövervakning längre, så vi flyttade kameran till ett lekrum i källaren. Kamerorna kör 24/7 och är endast tillgängliga i mitt lokala nätverk (du kan använda dem över internet, men jag väljer inte för säkerhetsändamål.) Du kan se dem från en bärbar dator eller en iPhone, och du kan panorera, Slå på nattsyn och hör till och med ljud.

Om jag var tvungen att göra allt igen skulle jag köpa en annan webbkameran precis som den här; men nu finns det nya modeller. Denna Foscam FI9821PB är jämförbar i pris och funktioner, plus det har ett 2-vägs ljud.

Renoverad Asus U56E Laptop

Det är åldern gammal fråga: att refurb eller inte att refurb? Å ena sidan kan du få djupa rabatter på renoverade datorer. Men tvärtom, vem vet vad den där saken har gått igenom? Var det tillbaka eftersom det var fel färg? Eller har någon släppt den i en djupfrysare och RMA det? Plus, du brukar få en mycket mer begränsad garanti-90 dagar eller mindre istället för ett helt år.

Renoverad, om du inte visste, betyder att föremålet tidigare ägdes, men det returnerades av vilken anledning som helst. Renovering innebär att de gjorde lite arbete för att reparera det och testa det i viss utsträckning, men det är inte alltid klart vad det betyder för varje produkt och varje företag. Ibland innebär renovering att dammsuga av det och ompaketera det. Andra gånger betyder det att ge det en övergripande och noggrant recertifying den för att se till att det är bra som nytt.

När jag köpte min bärbara dator betalade jag $ 500 på TigerDirect i maj 2012. Det var en ASUS U56E, och det gick normalt tillbaka till $ 700. Jag sparar 200 kronor och riskerar att kasta ut efter 90-dagars garanti.

Jag är glad att rapportera att den inte har det. Jag använder fortfarande den här datorn, och jag har inte lagt till en enda ökning i uppgraderingen (med undantag för programvara och Windows.) Några av bokstäverna på nycklarna har gnidat bort, men inget några tangentbordsklister kan inte fixa. ASUS U56E är min primära dator, och den går lika bra som den dagen jag köpte den. Detta är min andra jag har köpt. Den första var en ASUS EEEPC-netbook, och mitt senaste är min ASUS Chromebook Flip.

Jag skulle definitivt köpa en annan ASUS-bärbar dator. Och jag skulle nog köpa en annan renoverad laptop om jag kan få en annan affär så bra.

iPhone-fodral med sparkstativ

Jag började köpa iPhone fall med kickstands över fem år sedan, och jag har aldrig gått tillbaka. Den första telefonen jag hade med en stativ var en HTC Surround Windows Phone 7 som hade en inbyggd. Nu, varje gång jag uppgraderar min telefon får jag mig en kickstand. Det verkar gimmickigt och dumt, men det är mer användbart än du tror. Dessutom lägger det inte till någon massa, så varför inte?

Jag använde initialt kickstanden för propping upp min telefon, så jag kunde titta på Netflix medan jag åt min lunch. Sedan började jag använda den i kombination med ett trådlöst Bluetooth-tangentbord för att vrida lite text på Starbucks. Sedan började jag använda den för Magic Timer-appen medan mina barn borstade tänderna. På sistone bröt stället av mitt fall, och jag är så, så ledsen.

Det fall som jag har för min iPhone 6S är ett Spigen Slim Armor iPhone 6s-fodral med sparkstativ. Jag funderade på att få en ny, men fallet kostar $ 30, och det ger otroligt skydd mot droppar och andra klutzy manövrar. Visst, kickstanden slog ut i ungefär ett år, men det kanske inte händer om du inte är en dunce som jag. Jag kritiserar min undergång till användarfel. De gör samma sak för iPhone 7 också.

Comcast kabelmodem

Eller ska jag säga ett kabelmodem utan Comcast? Comcast laddar mig något som $ 5 per månad för att hyra sitt kabelmodem. Så för tre år sedan köpte jag ett Zyxel Cable Modem för $ 50 (nu är det bara $ 40.) Efter att ha pluggat in, loggade på XFINITY-webbplatsen på telefonen och satt upp modemet började modemet betala för sig själv. (Du kan också aktivera ditt eget kabelmodem via telefonen.) Min enda ånger: Jag väntade två år innan jag fick mitt eget modem och slängte därmed $ 120 på hyra. Det kan du också göra med andra Internetleverantörer. Se bara till att du kolla på deras hemsida att modemet du köper stöds.

Efter två år skred min Zyxel ut. Jag vet inte om det var strömavbrott eller vad, men lyckligtvis var jag fortfarande täckt av garantin. De ersatte det utan kostnad. Senare uppgraderades jag till ett ARRIS SURFboard SB6141 DOCSIS 3.0-kabelmodem (bilden ovan).

Bluetooth-hörlurar

Om du är som jag jobbar du inte. Du joggar inte eller går till gymmet. Så du har nog trodde att du inte behövde ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar. Din iPhone kommer med öronproppar trots allt.

Men låt mig berätta: du gör det. Eller åtminstone gjorde jag det.

Varje chore som görs i mitt hus eller min gård blir gjort för att jag kan lyssna på ljudböcker eller podcasts medan jag gör det. Och medan de medföljande Apple-öronsnäckorna som följde med min telefon var bra, stramade de ständigt min stil: fångas i lådhandtag, oavsiktligt att bli knuffad i en väskväska, poppar ut ur öronen om jag vrider huvudet i en rolig vinkel . Detta var frustrerande till ingen slut, speciellt när jag är djup in i den andra halvan timmen av en Radiolab-episod och mina händer är täckta av rå kycklingjuice eller jordjord, och min öronproppar slog bara ut.

Jag hade försökt några par innan jag bestämde mig för min favorit: den här AmazonBasics on-ear Bluetooth-hörlurssatsen. Det är inte tillgängligt vid den här artikeln, men du kan hitta många som dem. Kolla in det här paret för 17, 99 kr: SoundBot SB240 Kermes Röd Bluetooth-hörlurar Trådlöst headset. Jag försökte några in-ear Bluetooth-hörlurar och öronproppar, men mina hörselkanaler är uppenbarligen otroligt formade för att acceptera dem, och de fortsatte att falla ut.

Sammantaget är Bluetooth-hörlurar något jag trodde att jag inte behövde, men det visar sig att jag inte kan leva utan dem. Oavsett om jag går på hunden, tvätter disken eller arbetar på gården, behöver jag dessa på mina öron.

Slutsats

Den listan var lite tråkig, jag vet. Men det är saken. Många av de prylar som du hamnar på och köper varje dag är mer vardagliga än de prickiga kramarna som slutar samla damm. Om mitt hus skulle brinna ner, det här är de prylar jag skulle köpa igen först.

Vilka elektronik inköp har du noll, beklagar att köpa? Låt mig veta i kommentarerna eftersom jag är lat och föredrar att du berätta vad jag inte behöver så jag kan köpa det utan att söka efter det! Lagarbete!