Hur Jailbreak IOS 6.0 + enheter med Evasi0n

När du jailbreak din iPhone eller iPad kan du göra mycket mer med det än vad Apple tillåter som standard. Du har tillgång till Cydia App-repositories, inställningar tweaks och möjligheten att göra coola saker som gör Google Chrome till din standardwebbläsare.

Förra året visade jag dig hur man jailbreak din iDevice som kör iOS 5.1 med Greenp0ison, men Evasi0n Jailbreak är ännu enklare. Det är i princip en jailbreak-process med en knapp. Och det är otatt, vilket innebär att du inte behöver ansluta enheten till en dator hela tiden för att kunna använda den.

Säkerhetskopiera iOS-enheten först

Innan du börjar jailbreaken, se till att säkerhetskopiera din iPhone, iPad eller iPod touch först. Du kan antingen säkerhetskopiera dina data till iCloud, med iTunes så att du har en lokal kopia, eller du kan till och med säkerhetskopiera den till Dropbox.

Också, innan du fortsätter, se till att du har några säkerhetskoder för säkerhetskopiering eller skärmsläckningskoder avaktiverad.

Jailbreak med evasi0n

Obs! Här använder jag Windows 8 med iTunes 11 och kommer Jailbreak att installera en 4: e generations iPod touch med iOS 6.1.

Det evasi0n untethered jailbreak verktyget kommer att fungera med Windows, Mac och Linux. Gå till evasi0n-webbplatsen och hämta den version du behöver.

Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till din dator. Ta sedan ut evasi0n zip-filen och kör evasi0n.exe.

Din enhet kommer att upptäckas, och allt du behöver göra är att klicka på Jailbreak-knappen.

Nu sparka tillbaka och vänta medan evasi0n gör sitt jobb.

Efter ett par minuter får du ett blinkande meddelande som berättar om att låsa upp enheten och trycka på den nya Jailbreak-ikonen. Koppla inte ur din iDevice än, bara låsa upp den och tryck på ikonen.

Om du inte ser ikonen Jailbreak på huvudskärmen, svep åt vänster för att hitta den. Var noga med att bara trycka på den en gång ! Du ser inte att det gör något annat än att returnera enheten till startskärmen. Då fortsätter Jailbreak-processen.

Din enhet startas om ett par gånger, och när det är klart klickar du på Avsluta och kopplar ur enheten.

Helt klar! Du vet att processen lyckades om du ser Cydia-ikonen på din enhet. Första gången du startar det, kommer filsystemet att förberedas och sedan återvända till startskärmen. Starta det igen och du kommer att kunna komma åt nya appar, teman och andra groovy föremål från olika repositories via Cydia.

Eftersom så många användare använder evasi0n för att jailbreak deras enhet, har Cydia ett meddelande på startskärmen som låter dig veta att det kan uppstå vissa fel. Detta borde fungera som den evasi0n trafiken dör ner.

Om du tycker om extrafunktionalitet och appar som är tillgängliga efter en jailbreak av din iOS-enhet, kolla in vår artikel om hur du Jailbreak din Apple TV 2.