Mozy.com Dumps Obegränsad planeringstid för att hitta en alternativ säkerhetskopieringstjänst!

Även om det inte är precis BREAKING news ... Att vi har pratat om Mozy i det förflutna vid flera tillfällen, tänkte jag att jag skulle vidarebefordra några dåliga nyheter denna stora fredag ​​och några goda nyheter om du är villig att packa på dig väskor och flytta över till ett mozy alternativ.

Som en uppfriskning ställde Mozy.com i stort sett baren några år tillbaka när de introducerade en obegränsad backupplan för hemmabruk. Du kan betala bara 4, 95 dollar i månaden och Mozy skulle hålla alla dina värdefulla bilder, musik och dokument säkert och säkert. Allt du behövde var en internetanslutning. Låter bra att vara sant rätt? Ja, det var för att det var.

Den 3 februari meddelade Mozy att de skulle anpassa sin prisstruktur till MozyHome, deras obegränsade backupplan. Bloggposten var lite kort på detaljerna men meddelandet är ganska fult:

För första gången sedan 2006 justerar vi priset på vår MozyHome-tjänst. Som en del av den här ändringen ersätter vi vår obegränsade backupplan. Backmarknaden har förändrats sedan vi introducerade MozyHome Unlimited 2006, och våra nya planer är utformade för att hjälpa oss att fortsätta att betjäna våra kunders dataskydd.

Med andra ord: " Vår ursprungliga affärsplan är inte hållbar eftersom vi inte trodde att folk skulle säkerhetskopiera terabytes av RAW-bilder och 1080P HD-familjevideos så om vi inte går med i verkligheten och debiterar något för vår tjänst skulle vi att bli pank. ”.

Så, hur har Mozy "justerat" sina priser? Här går du:

Som du kan se, var $ 4, 95 / månad Obegränsad all-you-can-eat-buffé borta, och den har ersatt en $ 5, 99-plan som börjar vid 50 spelningar. Ick ...

Nu vet jag att du har alla många frågor om det här nya programmet, så låt mig se om jag kan svara på några av dem.

Vad sägs om Free 2GB Backup Plan?

Allt är inte förlorat! Mozy tackar tack och lov om deras " Backup the World " -slaggan så att de kommer att hålla sina 2 Gigs gratis säkerhetskopiering för hemanvändare. Om det här är allt du använder idag behöver du nog inte göra något annat än att hålla koll på dina backuprapporter och se till att du inte går över de två spelgränsen.

Vad sägs om nuvarande Mozy-kunder som har hundratals Gigs säkerhetskopierade?

Stor fråga och här är svaret från Mozy:

Medan den nya prissättningen omedelbart träder i kraft för nya kunder vill vi se till att våra befintliga abonnenter har tillräckligt med varsel. För dem kommer dessa planer att börja träda i kraft den 1 mars 2011. Dessutom kommer befintliga kunder att behålla sin obegränsade backup planer för varaktigheten av deras nuvarande månatliga, årliga eller tvååriga planer, och kommer att migrera till en ny plan i slutet av termen. Befintliga kunder som väljer att anmäla sig till antingen en årlig eller tvåårig prenumeration får ytterligare en månad gratis utöver sedvanlig rabatt för dessa abonnemang.

Med andra ord - du är skruvad. Förlåt. Kan inte sockerbelägga den där. Så om du befinner dig i ett årligt avtal eller flerårigt avtal, upphör din böter fram till det avtalet. Därefter är du redo att antingen ta bort alla dina data från tjänsten eller vara beredd att betala en ganska öre för att hålla dina data säkerhetskopierade.

Finns det ett Mozy.com-alternativ som jag kan flytta över till?

Det sista som Mozy vill att du ska göra är att hoppa fartyget från och med idag. Det finns flera alternativ om du är villig att skrapa dina Mozy-säkerhetskopior och flytta över till en annan tjänst. Här är några som jag skulle rekommendera idag. Jag säger idag för att även om tjänsteleverantörerna säger att de aldrig kommer att döda sitt obegränsade erbjudande kommer tiden att berätta. För nu, men nedan är några backup tjänster jag skulle rekommendera någon av dina groovyReaders som är looing att hoppa fartyget från Mozy. Ännu viktigare, om du inte gör några backup idag ... Ja - sluta vad du gör NU, anmäla dig till en tjänst och bara betala de freaking $ 5 per månad för att få säkerhetskopiering!

 1. Crashplan - $ 49, 99 / Year Unlimited Data eller $ 119, 99 / Year for 2-10 Computers Unlimited
  • Jag har alltid varit en stor fan av CrashPlan. Från och med idag den 2/18/2011 - erbjuder de fortfarande obegränsad säkerhetskopiering utan bandbreddstryckning.
  • Jag tycker också om familjeplanen som erbjuds av Crashplan
 2. Backblaze - $ 50 / Year Unlimited Backup
  • Återigen ser dessa killar ganska legit ut och från och med idag är det fortfarande obegränsat. Trots att jag ser några blurbs på deras hemsida, välkomna Mozy-kunder att flytta över, ser jag inga speciella rabatter.
 3. Carbonite - $ 54, 95 / År Obegränsat Backup
  • Carbonite har funnits länge men de har fått mycket dålig press, till skillnad från Crashplan och Backblaze; Carbonite sparar dina säkerhetskopieringshastigheter om du försöker säkerhetskopiera enorma mängder data. Om du vill läsa deras motivering i frågan, här är ett memo från företaget och här är deras bandbreddstilldelningspolitik. Vad som gäller, men: Om du ska lagra mer än 35Gig data, välj inte Carbonite.
 4. Dropbox - 2GB Gratis, $ 9, 99 / Månad 50GB och $ 19, 99 / Månad 100GB
  • Så många av er vet, vi alla här på är enorma fans av Dropbox. Tjänsten är enkel och elegant så länge du inte behöver lagra en stor mängd data. Även om det är ganska lätt att stöta upp 2 spelningar med ledigt utrymme upp till 10 spelningar, när du kommer över tio spelningar blir Dropbox ganska dyrt vilket är anledningen till att jag listar det på # 4.
 5. SmugMug - Obegränsat Foto och Video Lagring & Gallerier
  • Nu om du är som jag och allt du vill göra är att lagra massor av foton och videoklipp på internet, är SmugMug ett bra alternativ. Ingenting är gratis på SmugMug, men det är okej.
  • $ 5 / månad eller $ 40 / år för obegränsad fotoöverföring eller $ 8 / månad eller $ 60 / år för obegränsat foto och 1080p-video. Detta är faktiskt vad jag kombinerar med Dropbox. Men det är bara jag.
 6. Köp en extern hårddisk och använd Crashplan för att säkerhetskopiera dina data till den (Crashplan-programmet är gratis för lokala säkerhetskopior). Gör bara det här varje vecka eller månad och du borde ha det bra. Beviljas, om du är paranoid (som jag) och orolig att ditt hus kan brinna ner, behåll körningen låst i ditt skrivbord på jobbet och du borde vara bra.

Slutsatser

Så även om Mozy-prissättningen förändrades, hade det för första gången verkade vara en stor sak, ärligt är det bara en mindre olägenhet om du är villig att spendera tid att avbryta ditt konto och anmäla dig till en ny tjänst som Crashplan. Naturligtvis finns det också möjlighet att lämna dina data där den sitter, men det viktigaste är att du gör något. Så för de av er som för närvarande inte har en reservplan, vänligen var vänlig och få ditt hem i ordning och få dina data säkerhetskopierade!

Missade jag din favorit säkerhetstjänst? Släpp en kommentar nedan och berätta varför du tycker att jag borde ha tagit med det!